Algemeen

De Carbage Run 2023: ‘De dag van de waarheid…en een mooie route’ (6)

- advertentie -

De Carbage Run Wintereditie 2023, volg je van dag tot dag op OldambtNu.nl. Het team: Team Soldiers of Sodom stuurt dagelijks een update over hun tocht, elke dag te lezen op deze website, OldambtNu.nl.

Winschoten – En daar was alweer de laatste officiële dag van de run aangebroken. Zoals donderdag al vermeld een dag zonder opdrachten maar wel de keuze uit twee mooie en uitdagende routes. Uiteraard kozen wij voor de lange route. Deze route bracht ons vanuit Tsjechië, naar Polen, terug naar Tsjechië, weer naar Polen om uiteindelijk in Duitsland te eindigen.

- advertentie -

De route van vrijdag bleek een echt uitdagende route te zijn die bijna alle facetten in zich had die een winterrun kan hebben. We hebben gereden over goed begaanbare wegen, minder begaanbare wegen en nauwelijks begaanbare wegen. Ook hebben we gedeeltes van de route niet kunnen rijden omdat wegen afgesloten werden door gemeenten en politie. Dit omdat zij niet meer begaanbaar waren door gladheid en/of zware sneeuwval. Gedurende de rit genoeg billenknijp momenten meegemaakt.

Onze auto die door de gladheid niet zonder sneeuwkettingen de berg op en af kwam en een aantal slip- en glijmomentjes. Gelukkig telkens alles op tijd kunnen pareren en toch weer de controle kunnen krijgen over de auto. Hierdoor zonder kleerscheuren alles doorstaan. Helaas was dit niet voor alle deelnemers het geval. Onderweg meerdere van de weg gegleden en gestrande runners gezien.

Telkens waren er al voldoende mederunners bij die hulp konden verlenen. Onze hulp bleek niet nodig te zijn waardoor wij konden blijven rollen. Voor zover wij weten zijn alle runners uiteindelijk toch weer op weg geholpen en hebben er zich geen ernstige ongevallen voorgedaan. Het is allemaal gebleven bij wat blikschade en iedereen heeft net zoals wij in gezondheid de finish gehaald. Met de finish van vrijdag bedoelen we dan ook echt de eindfinish voor de run van dit jaar.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

We kunnen dus met trots zeggen dat we ook deze run weer hebben doorstaan en bedwongen. En met bedwongen bedoelen we na vrijdag ook echt bedwongen. Dit was voor ons de eerste keer dat we echt met sneeuwkettingen hebben moeten rijden omdat we anders de finish niet bereikt zouden hebben. We hadden er hiervoor in deze samenstelling al 3 runs opzitten en nog nooit de kettingen hoeven gebruiken. Dit maakt de door ons ontvangen medailles voor deze editie nog bijzonderder.

- advertentie -

Vrijdagavond om 22.00 uur wordt de eindklassering bekent gemaakt. Op het moment dat dit verslag opgemaakt werd, was dit dus nog niet bekend. Maar wees gerust…morgen hebben we nog een lange terugreis naar huis vanuit Görlitz te gaan. Hiervan zal ook nog een verslag opgemaakt worden waarin wij jullie gaan mededelen of we daadwerkelijk in de top 5 geëindigd zijn! Voor degenen die hierop niet zo lang kunnen wachten…..is onze tip…..hou onze socials in de gaten!

- advertentie - 

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Wij gaan nu eerst nog even wat eten en een biertje doen voordat de officiële eindeklassering bekent gemaakt wordt. Vanuit Görlitz zeggen wij tschüss en tot morgen met ons allerlaatste verslag voor dit jaar.

Onze avonturen worden mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren;
OldambtNu, Fit 20 Winschoten, TravelProShop, Solis Energy, Hemmes Bandenservice, Schipper & Schipper B.V., HEMA Winschoten, Koffieplein.nl, Pit in&Outdoor Service en Faberreklame.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button