Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Raimond & Saskia (9): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel. Wil je alle edities teruglezen? Klik dan hier.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) –
Videobellen met Saskia, even bijkletsen en horen hoe het gaat. Er ligt een flink pak sneeuw, overdag is het zo’n 2 graden boven 0, in de nacht gaat het naar -10. Hond Pablo is z’n bal al weken kwijt…Ruim een half jaar geleden vertrokken Raimond en Saskia naar Oostenrijk om hun droom, wonen, leven en werken in Oostenrijk waar te maken.

- advertentie -

Hún droom? Voornamelijk een lang gekoesterde wens van Raimond, maar Saskia volgde hem graag.  Is er iets wat ze mist van Nederland? “Nou, er zijn vooral dingen die ik niet mis” zegt ze. “het gezeur, alle meningen te pas en te onpas, eindeloos gezever over futiliteiten”.

(lees verder onder de foto)

“Oostenrijk is een stuk makkelijker, er wordt veel relaxter geleefd”. En dat blijkt. Ruim twee weken geleden zou de monteur voor de aan- en afvoer komen, door omstandigheden kon dit niet doorgaan. Vorige week zou het dan gebeuren, maar vanwege hevige sneeuwval werd het afgeraden om de weg op te gaan (detail: Raimond en Saskia gingen nietsvermoedend naar de Bauhaus, vonden het al zo rustig op de weg….). Afijn, vandaag zal hij dan echt komen, Saskia wacht het af, maar maakt zich er niet druk om. “We zullen zien”.

Het wachten is nu wel echt op deze man, zolang hij z’n werk niet heeft gedaan kunnen Raimond en Saskia niet verder met de badkamers in het appartementencomplex. En de badkamers en keukens, da’s nog het enige grove werk wat er moet gebeuren. De wanden, vloeren, alles is klaar, de meubels en accessoires zijn besteld. Ik heb er foto’s van gezien, het worden smaakvol ingerichte appartementen.  Intussen komen er weer nieuwe ideeën, in de tuin komt een Finse sauna en in de voormalige houtopslag hebben ze een infraroodsauna geplaatst. Zodra het weer het toelaat worden er terrassen aangelegd.

(lees verder onder de foto)

De eerste tijd was er het gemis van collega’s, de winkel en de klanten. Hun verhalen, altijd je best doen om de klant tevreden de deur uit te laten gaan. En dat is wat ze straks ook weer gaat doen. Op een andere manier, in een andere omgeving, maar het doel blijft hetzelfde : de gasten laten voelen dat ze welkom zijn en ze met een blij gevoel weer naar huis te laten gaan.  De eerste boekingen zijn inmiddels binnen, Raimond en Saskia hebben de website vervroegd online gezet.

Foto’s zijn er nog niet, die worden gemaakt als alle inrichting gedaan is, rond half april. Mocht je een kijkje willen nemen op de website: www.fact-Apartments.at

“Is er dan echt niets wat je mist” “Kaas. Echte Hollandse kaas. Hier zetten ze er “Gouda”op en smaakt het naar plastic”. Gelukkig pendelt Raimond nog regelmatig naar Nederland en neemt dan steevast twee blokken mee.

In maart gaat Saskia een “rondje familie” doen. Even een paar dagen naar Nederland. Ook in Nederland woonde de familie niet in de buurt, en waren de bezoeken gepland. In dat opzicht is er niet zoveel veranderd. Daarnaast komt de familie graag naar Oostenrijk en wordt er regelmatig “ge-video-belt” met de kids.

Voor nu sluiten we eerst af…wordt vervolgt!

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button