Algemeen

Arriva: ‘Treinen in Oost-Groningen rijden wel tijdens staking’

- advertentie -

Oost Groningen – De vakbonden hebben stakingen aangekondigd op donderdag 2 februari voor de treinvestiging van Arriva in Leeuwarden. Dat betekent dat reizigers tussen Leeuwarden-Harlingen Haven, Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Eemshaven en Groningen-Delfzijl rekening moeten houden met de gevolgen van een staking en waar mogelijk alternatief vervoer moeten regelen. De bussen van Arriva in Fryslân rijden wel.

- advertentie -

Donderdagochtend meer bekend
Op donderdagochtend wordt, zo vroeg als mogelijk, duidelijk wat de stakingsbereidheid op de vestiging Leeuwarden is. Dan wordt ook pas duidelijk wat de gevolgen zijn voor de dienstregeling Leeuwarden-Harlingen Haven, Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Groningen, Groningen-Eemshaven en Groningen-Delfzijl.

Kijk voor actuele informatie op de website van Arriva.

Waarom rijden deze treinen in Groningen wel
De aangekondigde staking op donderdag 2 februari geldt voor de treinvestiging in Leeuwarden. Arriva kan op donderdag 2 februari wel treinen tussen Groningen-Veendam, Groningen-Winschoten en Groningen-Weener (met de treinvervangende busverbinding (snelbus) tussen Groningen en Leer) rijden, omdat op die treinverbindingen machinisten van de vestiging in Groningen werken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button