Algemeen

Treinstations in Oldambt scoren goed in de ‘Stationsbelevingsmonitor’

- advertentie -

Oldambt – De treinstations in Oldambt scoren goed. Dit blijkt uit onderzoek van de NS en ProRail. Jaarlijks vragen ze reizigers een mening te geven over een station. In Oldambt zijn er drie treinstations van de NS. Dit zijn Scheemda, Winschoten en Bad Nieuweschans.

- advertentie -

Reizigers waren in 2022 wederom iets meer te tevreden over hun station dan het jaar daarvoor. Reizigers gaven stations vorig jaar een gemiddeld rapportcijfer van 7,32. In 2021 was dat 7,31 en in 2016 was dat nog 6,94.

Stationsbelevingsmonitor
Om te ontdekken welke aspecten er toe doen in de beleving van de reiziger, is door NS Stations en ProRail een onderzoeksmethode ontwikkeld waarmee de impact van de verschillende maatregelen op de stationsbeleving van reizigers gemeten kan worden. Dit is de stationsbelevingsmonitor.

Via enquêtes werden 85.000 reizigers gevraagd naar hun waardering van de stations. Met behulp van deze informatie worden de stations gemonitord en wordt er per station een focus geïdentificeerd en wordt bekeken welke maatregelen wel of niet werken voor de reiziger.

Stations Oldambt scoren voldoende
De treinstations in Oldambt scoren ruim een voldoende. Scheemda is 0.1 punt gezakt ten opzichte van vorig jaar, het station kreeg toen een 7,4 en nu een 7,3. Winschoten is gelijk gebleven met een 7,4. Bad Nieuweschans is met 0,1 omhoog gegaan en scoort nu een 7,1 bij de reizigers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button