Algemeen
Veel gelezen

Deze week meerdere stakingen in het openbaar vervoer

- advertentie -

Groningen – Deze week zijn er meerdere stakingen aangekondigd in het openbaar vervoer. De werknemers die aangesloten zijn bij de FNV en CNV leggen van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari het werk neer. Op woensdag staakt ook personeel dat aangesloten is bij machinistenvakbond VVMC.

- advertentie -

Het zorgt ervoor dat er de hele week minder bussen rijden, en op woensdag minder of geen treinen. Omdat niet elke werknemer bij een vakbond zit aangesloten is de kans aanwezig dat bepaalde treinen en bussen wel rijden. Vervoerder Qbuzz zegt dat het bedrijf de impact van de staking niet kan inschatten.

Het advies is daarom goed de reisplanner in de gaten te houden.

Geen akkoord
Het cao-conflict tussen de bonden en de werkgevers duurt al bijna twee maanden en ligt momenteel stil. De bonden vinden de werkdruk te hoog. Ook moet er beter loon komen voor de werknemers. De werkgevers hebben wel een bod gedaan. Ze bieden acht procent loonsverhoging per 2023 en nog eens drie procent per 2024, maar dat vinden de bonden veel te weinig.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button