Algemeen
Veel gelezen

Op De Kleine Dollard wordt van lezen een feestje gemaakt

- advertentie -

Winschoten – Het Kindcentrum De Kleine Dollard aan de Jachtlaan heeft in het motto staan ‘Deze school maakt van lezen een feestje’. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat de ‘schoolschrijver’ tot en met mei aan deze school verbonden is. Annejoke Smids is deze schoolschrijver en veel kinderen kennen haar bijvoorbeeld van de jeugdboeken Bloedzusters, Piratenbloed en Bella Donna.

- advertentie -

Om haar op De Kleine Dollard te verwelkomen is wethouder Jurrie Nieboer uitgenodigd om haar deze maandagmorgen te introduceren. Zij zal wekelijks de klasgroepen 3 tot en met 7 gaan bezoeken en voorlezen uit een van haar boeken.

Gedicht
Naast voorlezen gaat ze de kinderen stimuleren op allerlei facetten van het boek. Zo is ze deze week begonnen met een gedicht in de schoolbibliotheek op te hangen. In dit gedicht ontbreekt 1 woord en de kinderen kunnen het antwoord van dit ontbrekende woord in een doos stoppen en onder de goede inzenders wordt een boek verloot.

De Schoolschrijver is een landelijk initiatief waarbij de effectiviteit bewezen is. Annejoke Smids: “Onderzoek laat zien dat kinderen door de lessen vooruit gaan in lees- en schrijfvaardigheid, woordenschat en kennis van jeugdliteratuur. De positieve ervaringen met taal en verhalen geven (lees)zelfvertrouwen en vergroten hun motivatie om door te gaan met lezen en schrijven”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button