Weerbericht

Dit weekend goed weer voor buitenactiviteiten

- advertentie -

Landelijk– Komend weekend blijft het droog en met 9 of 10 graden is het zacht voor februari. Het blijft droog en het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe zon. Zondag is de beste dag voor een fietstocht, omdat het dan nauwelijks waait.

- advertentie -

De afgelopen week was het vaak zonnig. Daarbij was het wel vrij koud, vooral tijdens de nachten en ochtenden. Op uitgebreide schaal kwam het tot vorst. Van vorst is komend weekend geen sprake en ook overdag komt het kwik hoger uit dan de afgelopen dagen. Vanmiddag zien we de zon geregeld, maar de ochtend kan landinwaarts grotendeels grijs verlopen met mist en lage bewolking. In de middag is het een graad of 7, maar de nadrukkelijk aanwezige zuidwestenwind houdt de gevoelstemperatuur rond 3 graden.

Grotendeels bewolkte zaterdag
Op de eerste weekenddag waait er een matige westenwind. Daarmee wordt vrij veel bewolking vanaf de Noordzee over het land gestuurd. Het aandeel zon in het weerbeeld is hierdoor beperkt, maar met een beetje geluk breekt de zon ’s middags toch af en toe door. De middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden en daarmee is het zacht voor de tijd van het jaar. Maxima van een graad of 6 zijn gebruikelijk in de eerste helft van februari.

In de nacht naar zondag koelt het af naar een graad of 4. Het wordt nevelig met regionaal kans op mist.

Zondag iets grotere zonkansen
Waarschijnlijk start de tweede dag van het weekend grijs met plaatselijk mist en verder veel bewolking. Gaandeweg de dag komt er meer ruimte voor de zon en daarbij is het in de kustprovincies wat zonniger dan in het oosten. Het wordt 10 of 11 graden en het waait nauwelijks. Zeker als de zon doorbreekt doet het lenteachtig aan en het is dan aangenaam weer voor een fietstocht of een wandeling.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button