Economie

Oogzorg: meer vraag dan aanbod

- advertentie -

Scheemda – Het aantal mensen met staar, glaucoom en netvliesproblemen stijgt snel. De belangrijkste oorzaak is de vergrijzing. Oogziekten komen veel vaker voor bij ouderen en het aantal ouderen neemt sterk toe. Hierdoor staat een verwijzing naar oogheelkunde in de top 4 van specialismen waar een huisarts naar doorverwijst.

- advertentie -

De toegankelijkheid van de oogzorg staat hiermee onder druk en de wachttijden voor de oogarts zijn hoog. De vraag naar oogzorg ligt hoger dan het aanbod. Met deze ontwikkeling kan een optiekzaak een belangrijke rol vervullen met preventieve oogzorg.

Deze rol voorziet ook Otto Knoop, oogzorgspecialist en eigenaar van Butiq in Scheemda: “Wij investeren continu in kennis en nieuwe technieken op gebied van oogzorg. Naast vereiste bijscholing zien wij enorme potentie in technologie. We hebben de meest geavanceerde apparatuur in huis waarmee wij de gezondheid optimaal kunnen beoordelen. Wij zijn namelijk van mening dat een goede kijkoplossing die je als optiekzaak zoekt voor je klant begint met een goede basis. Die basis is wat ons betreft niet alleen de sterkte afwijking van het oog, maar vooral het in kaart brengen van de gezondheid en conditie van het oog. Alleen op die manier kunnen wij onze klanten voorzien van goed advies en kunnen we problemen in een vroeg stadium signaleren”.

Preventieve oogzorg bij Butiq in Scheemda
De onderzoeksruimte bij Butiq bevat naast reguliere meetapparatuur diverse scanners en diagnostische apparatuur. Zo kunnen de specialisten een scala aan onderzoeken verrichten ter ontdekking en preventie van oogaandoeningen. Otto Knoop vult aan: “Het onderzoek dat wij doen hangt volledig af van het klachtenpatroon of medische achtergrond van de klant. Zo kunnen we kijken of er sprake is van staar of een te hoge oogdruk. Met een fundusscanner maken we duidelijke foto’s van het netvlies om eventuele afwijkingen te ontdekken.

Daarnaast gebruiken een biomicroscoop om het oog nauwlettend te bekijken en kunnen we met behulp van een corneatopograaf onderzoek doen naar droge ogen en afwijkingen op het hoornvlies. Wij bieden preventieve oogzorg onder het motto: voorkomen is beter dan genezen. Dat is een verrijking van ons vakgebied en een mooie toevoeging aan de oogzorg”.

Om de consument kennis te laten maken met deze technieken biedt Butiq in Scheemda op 24 en 25 februari een gratis oogcheck. Tijdens deze oogcheck wordt de oogdruk en sterkte gemeten, de ooglens wordt op staar gecontroleerd en worden er foto’s van het netvlies gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak langskomen aan de Poststraat 10 in Scheemda of www.butiq.nl/oogcheck bezoeken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button