Algemeen

Gemeente Oldambt doneert 38.000 euro voor slachtoffers aardbeving

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt heeft afgelopen woensdag tijdens de landelijke actie dag 38.000 euro gedoneerd aan Giro 555. Daarmee schaart Oldambt zich in de lange rij gemeenten die geld namens hun inwoners doneren.

- advertentie -

Aan het einde van de landelijke actiedag heeft Nederland maar liefst 88.921.469 ­­­­­­­euro gedoneerd op Giro555.  Met dit geld kunnen de organisaties enorm veel betekenen voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

Actiedag
Deze hele dag stond in het teken van de slachtoffers van de aardbeving. In Beeld en Geluid werd het Giro555-actiecentrum ingericht. Daar werd de actie om 5.55 in een unieke gezamenlijke ochtendshow van NPO FunX en NPO 3FM. Radiozenders, televisieprogramma’s en andere media deden de hele dag verslag van de actie

Hulp hard nodig
Het leed na de aardbeving in Syrië en Turkije is onbeschrijflijk. Niet alleen hebben mensen hun dierbaren verloren, velen zijn ook alles kwijt. De verwoesting is enorm en er is behoefte aan voedsel, water, onderdak en medische hulp.

Hard aan het werk
De Giro555-organisaties zijn momenteel hard aan het werk in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Ze delen bijvoorbeeld dekens, voedsel, kleding en drinkwater uit en geven medische hulp.

Dankzij de geweldige opbrengsten van de actiedag kunnen de hulporganisaties deze enorme operatie voortzetten. Niet alleen vandaag en morgen, maar ook de komende periode.

- advertentie -

Ook doneren? Klik dan hier.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button