Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Hoog oplaaiende emoties tijdens bijeenkomst over sluiting MFC De Hardenberg

- advertentie -

Finsterwolde – Dat twee partijen elkaar totaal niet meer begrijpen is woensdagavond tijdens een speciale bijeenkomst in de kantine van MFC De Hardenberg wel duidelijk geworden. Twee partijen die nu lijnrecht tegenover elkaar staan, waarvan één nu de handdoek in de ring heeft gegooid. De gemeente Oldambt versus Stichting MFC De Hardenberg.

- advertentie -

Het gaat nu niet alleen meer om geld, maar ook om het vertrouwen en dat is volgens André Hateboer, die via een live verbinding vanuit Spanje de naar schatting de ruim 200 aanwezigen toesprak, helemaal naar een nulpunt gezakt. “Alles is in een van tevoren scenario al helemaal bepaald, dat De Hardenberg dicht moest en dat ze alleen nog van die lastige Finsterwolders af moesten zien te komen”, zegt de voorzitter Hateboer van de stichting in de videoverbinding.

Emoties
Bijna het ergste vinden ze nog dat ze gevraagd zijn om mee te denken over de bouw van een Omnisport complex dat over een aantal jaren langs de A7 zal moeten verrijzen. De emoties van de bezoekers kwamen toen echt los, allemaal boos, flabbergasted, teleurgesteld, noem maar op.

Op het grote scherm is goed te zien hoe de tranen bij André Hateboer over de wangen rolden evenals bij Marcel Werkman. Karin Siemens ook van de stichting hield het ook niet droog en pakte emotioneel de microfoon en zei “Onze helden zitten niet op pluche stoelen in het gemeentehuis, onze helden staan hier!”, waarna een luid applaus volgde.

Sportclubs
Iemand anders uit de zaal “Wij zijn de gemeente en het college is gekozen en zal met ons mee moeten denken”. Ook de voorzitter Annet de Rooy, voorzitter van de Winschoter voetbalclub WVV en BATO voorzitter Pascal Spijker hebben nog even het woord genomen en vertelden ongeveer gelijkwaardige verhalen over wat hun club is overkomen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dave Leeuwerik/ OldambtNu.nl

André Hateboer: “Gisteren kregen wij een rapport in handen, geschreven door het personeel van de twee zwembaden ‘De Watertoren’ en ‘De Hardenberg’. Ze schrijven in dit rapport hun verontrusting uit over het sluiten van één van deze twee zwembaden, nog voor dat er een nieuw zwembad is gebouwd. Dit rapport is op discutabele wijze niet met de gemeenteraad gedeeld.”

Intentieverklaring
Marcel Werkman: “17 januari hebben wij hier ook met z’n allen gezeten en daar stond André nog lachend naast de burgemeester. Toen hebben wij een gezamenlijke intentieverklaring ondertekend. Deze is opgesteld min of meer door de gemeente, maar op ons verzoek aangepast. Twee uur voor de ondertekening heb ik nog een uur met de projectleider gesproken om een aantal passages uit deze verklaring te krijgen. Dit wilde hij niet doen en toen heb ik gezegd. ‘Blaas het dan maar af, want dan komen wij niet’. Eigenlijk hadden wij weer een valse start”.

(lees verder onder de foto)

(lees verder onder de foto)

Waar draaide het allemaal om: De nieuwe stichting MFC De Hardenberg, die het sportcomplex wilde overnemen, heeft laten weten een gemeentelijke bijdrage nodig te hebben van 1,2 miljoen euro verdeeld over 10 jaar. En dit was voor de gemeente de reden om de stekker uit de samenwerking te trekken. De gemeente wil af van De Hardenberg om op deze manier € 500.000,- te besparen.

Marcel Werkman heeft nog laten weten dat er voor dit jaar vele commerciële activiteiten gepland stonden.

Lees hier de reactie van de gemeente: Gemeente: ‘Sportcomplex De Hardenberg sluit per 1 juli 2023’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button