Sport
Veel gelezen

SC Scheemda verslaat rivaal VVS in derby en blijft koploper

- advertentie -

Scheemda- SC Scheemda heeft zaterdagmiddag de altijd beladen derby tegen VVS met 3-1 gewonnen. De derby is normaal gesproken altijd al een wedstrijd met grote belangen en veel spektakel, maar deze keer streden beide ploegen niet alleen om de drie punten. Ook de koppositie stond op het spel. Na 90 minuten kon het thuispubliek juichen, want de drie punten bleven in Scheemda en daarmee bleef ook de koppositie in Scheemder handen.

- advertentie -

(lees verder onder de foto)

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

Zoals altijd was het publiek in grote getale naar sportpark d’Oosterd gekomen, om te zien wie de strijd tussen de twee rivalen in haar voordeel zou beslissen. Vuurwerk en fakkels zorgden voor een echte derbysfeer. Beide ploegen gingen er vol voor en de toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld, waarin de gasten als eerste het net wisten te vinden. Clubtopscorer René Dijksterhuis zette VVS met zijn veertiende doelpunt van het seizoen na 26 minuten op voorsprong.

(lees verder onder de foto)

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

Die voorsprong wisten de mannen van trainer Egbert Bosma echter niet vast te houden tot de rust. In de 38e minuut werkte Marvin Ab de gelijkmaker binnen en zorgde er daarmee voor dat de ploegen met een gelijke stand de rust ingingen. In de tweede helft gingen beide ploegen fanatiek op zoek naar een tweede treffer, maar de keepers wisten dat lange tijd te voorkomen. Tot de 69e minuut. Toen was Niek Smit het eindstation van een Scheemder aanval en hij zorgde ervoor dat de thuisploeg voor het eerst deze middag op voorsprong kwam.

(lees verder onder de foto)

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl

Nadat Marvin Ab een kwartier voor tijd met zijn tweede van de middag voor de 3-1 zorgde, was de wedstrijd beslist en kon de ploeg van Gerrie Drent opnieuw drie punten bijschrijven. Daarmee werd revanche genomen voor de 1-0 nederlaag eerder dit seizoen in Oostwold, maar belangrijker nog, de strijd om de koppositie werd in het voordeel van de thuisploeg beslist. SC Scheemda heeft nu 36 punten uit 14 wedstrijden, VVS volgt op de derde plaats met 31 punten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button