Algemeen
Veel gelezen

OBS De Beukenlaan heeft nu een eigen Tiny Forest

- advertentie -

Winschoten – Maandagmorgen is op obs De Beukenlaan een klein bos oftewel een Tiny Forest  op het schoolplein geopend. Initiatiefneemster  voor dit Tiny Forest is Letty Stupers. Zij heeft samen met Kees Siderius van het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) de school benaderd om voor de leerlingen en natuurlijk de school om er een bos te planten.

- advertentie -

Letty Stupers: “Ik ben niet betrokken bij deze school maar gewoon initiatiefneemster en burger van de provincie Groningen die dit idee had en heel graag wilde dat er meer van dit soort bosjes kwamen, Ik houd heel erg van de natuur en biodiversiteit”. Kinderen van de school hebben deze morgen een boom geplant. Er komen zo’n 25 verschillende soorten bomen in dit bos te staan. Van uiteraard een beuk, wilgen, maar ook een kersenboom en verschillende struiken als de roos.

Geldschieter is De Toukomst die in de provincie de verschillende Tiny Forests financiert. En de wens van Kees Siderius is dat er nog minstens 40 van dit soort bosjes komen. “Het is een mix van bomen die je heel dicht bij elkaar plant, zodat ze hierdoor sneller gaan groeien. En deze mix zorgt ook voor extra biodiversiteit”, zegt Kees.

Hoe meer variatie, des te meer beestjes deze bomen en struiken aantrekken. Ook wordt in het bosje een buitenlokaaltje gebouwd, waar de kinderen heerlijk kunnen zitten en alles kunnen leren over hun stukje natuur. De 225 leerlingen van deze school kunnen over een tijdje gebruikmaken van dit minibos met buitenlokaal.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button