Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

‘CV Boost’ biedt studenten mogelijkheden aan voor een uitdagende baan in de Eems Dollard Regio

- advertentie -

Winschoten – Een samenwerkingsverband met de Eems Dollard Regio (EDR), Interreg Deutschland-Nederland, Gemeente Oldambt, Landkreis Leer, Noorderpoort, Arbeidsmarkt Nord, Hochschule Emden-Leer, Hanzehogeschool Groningen, RWLP Regio Deal Oost Groningen en Startup Eems Dollard Regio, heeft De CV Boost ontwikkeld, om studenten gemakkelijker een baan te laten vinden, zowel in Duitsland als in Nederland.

- advertentie -

In De Klinker was woensdagmiddag een eerste sessie met internationale studenten, waar ook tal van vertegenwoordigers aanwezig waren, vanuit de gemeente Oldambt, waaronder wethouder Erich Wünker en Gert Jan van ‘t Land, Hanze Hogeschool, Hochschule Emden-Leer en van het EDR kantoor uit Bad Nieuweschans. Ook ‘schooljuf’ Franzis Pranger-Wiese, maar dan nu in een andere functie, ondersteunt studenten bij het vinden van een passende baan, via dit traject.

Omgeslagen
Uli Mathies professor international business aan de Hanzehogeschool in Groningen legt uit wat De CV Boost allemaal doet. “Het idee om met dit project van start te gaan kwam in de hoogtij dagen van de corona pandemie met invloeden op de arbeidsmarkt. En dat klopte, want de verwachting was, dat niemand meer een goede baan kon vinden en dat is omgeslagen, want nu kan geen enkel bedrijf meer een werknemer vinden.”

“Ook zijn er nu mensen die hoog opgeleid zijn en die willen werken, maar weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. En dat kunnen ook vluchtelingen zijn, met een universitaire achtergrond. Wij willen nu deze groep mensen helpen om een voet tussen de deur te krijgen binnen vaak grote bedrijven om er aan de slag te kunnen.”

Alle leeftijden
“De mensen die wij helpen kunnen van alle leeftijden zijn, van net afgestudeerd tot en met 50 plussers. Het gaat echt om mensen die niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Maar wij willen graag al deze mensen in de Eems Dollard Regio houden. Wij hebben het netwerk aan beide kanten van de grens.”

Er kunnen nog steeds studenten zich aanmelden bij De CV Boost, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer informatie en aanmelden kunnen zij terecht bij www.arbeidsmarkt-noord.eu

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button