Partnerbijdragen (advertentie)

Zakelijk krediet of zakelijke lening? Zo maak jij de juiste keuze voor jouw bedrijf

- advertentie -

Heb je geld nodig voor jouw bedrijf? Dan kun jij je eigen vermogen aanspraken of mensen in je directe omgeving vragen om je geld te lenen. Daarnaast is het mogelijk om een zakelijke financiering aan te vragen voor je bedrijf. Wanneer je op zoek gaat naar zo’n financiering, ontdek je al snel dat je uit verschillende opties kunt kiezen. Bij vrijwel iedere geldverstrekker kun je namelijk een zakelijke lening en zakelijk krediet aanvragen. Als je hier niet bekend mee bent, weet je ongetwijfeld niet wat de beste financieringsvorm voor jouw bedrijf is. Daarom helpen wij je in deze tekst om de beste zakelijke financiering voor je bedrijf te kiezen.

- advertentie -

Hoe werken beide financieringsvormen?
Voordat je kunt bepalen wat de beste zakelijke financieringsvorm voor jouw bedrijf is, moet je eerst wat meer weten over zakelijk krediet en een zakelijke lening. We beginnen met een zakelijk krediet. Wanneer je voor deze financieringsvorm kiest, krijg je toegang tot een rekening die een geldverstrekker speciaal voor je opent. Hier wordt het bedrag op gestort dat je wilt lenen. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je van deze rekening opneemt. Ondernemers gebruiken zakelijk krediet vooral om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven voor hun bedrijf mee te betalen. Je kunt bijvoorbeeld terugvallen op deze zakelijke financiering als je even niet genoeg geld in kas hebt om rekeningen van leveranciers te betalen of om te investeren in marketing.

Nu je weet wat zakelijk krediet is, wordt het tijd om aandacht te besteden aan een zakelijke lening. Bij deze financieringsvorm staat het bedrag in één keer volledig tot je beschikken. Een geldverstrekker maakt het bedrag namelijk over naar je zakelijke bankrekening. Vandaar dat deze financieringsvorm vooral gebruikt wordt om langlopende investeringen in een bedrijf te financieren. Je kunt er bijvoorbeeld mee-investeren in uitbreiding, maar ook een nieuw voertuig of nieuwe machine mee kopen.

Aflossing en rente bij zakelijk krediet en een zakelijke lening
Of je nu voor een zakelijke lening of zakelijk krediet kiest, je sluit altijd een lening voor een bedrijf af. Om het geleende geld terug te betalen, los je maandelijks een deel van de lening af. Over het algemeen los je bij een zakelijke lening meer af in de maand dan bij zakelijk krediet. Je betaalt overigens niet alleen aflossing, maar ook rente. Bij een zakelijke lening betaal je altijd rente over het hele bedrag, terwijl je bij zakelijk krediet alleen rente betaalt over het geld dat je opneemt. De rente staat bij beide financieringsvormen vaak vast tijdens de looptijd, waardoor je weet waar je aan toe bent.

Looptijd van een zakelijke financiering
Wil je een zakelijke lening of zakelijk krediet afsluiten? Dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd hoe het met de looptijd zit. Aan de hand hiervan kun je namelijk berekenen hoeveel zakelijk lenen je per maand kost. Bij een zakelijke lening heb je de looptijd zelf in de hand. Vaak kun je kiezen voor een looptijd van 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Wie zakelijk krediet aan wil vragen, hoeft hier niet over na te denken. Zakelijk krediet heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button