Algemeen
Veel gelezen

Van een schuurfeest naar een tentfeest: ’t Nibbeltje is er klaar voor!

- advertentie -

Midwolda – Het idee is in 2016 plotseling ontstaan, een schuurfeest in een boerenschuur in Midwolda. Nu zes edities verder is het tijd voor een volgende stap, een grote feesttent op een weiland. Het 13-koppige bestuur van Schuurfeest ’t Nibbeltje is toe aan een nieuwe uitdaging en deze vindt plaats op 17 juni 2023.

- advertentie -

“Onze schuurfeesten groeiden uit hun jasje, het werd goed bezocht en waren bij de vorige edities uitverkocht. Het idee ontstond in onze keet onder het genot van een paar biertjes,” legt voorzitter Ramon Kuiper uit. “We lazen op Facebook dat muziekband De Esperando’s een afzegging had en waar ze voor een schappelijk bedrag konden optreden. Dat leek ons wel wat!”

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Binnen paar dagen was er het eerste en tevens gratis toegankelijk schuurfeest met ongeveer 150 bezoekers een feit. “Dit smaakte naar meer!” aldus Kuiper. “We maakten onze plannen groter en groter. Elke editie hebben we gekeken wat de bezoeker gelukkig maakte, dit was vooral onze lage entreeprijs, consumptie voor één euro, waar was dat toen nog zo? En, er was veel plezier en weinig trammelant. Iets wat we ook niet accepteren op ons evenement,” legt Kuiper uit.

Geen vergunning
“Corona gooide helaas roet in het eten. Hierdoor moesten we een editie overslaan. We willen nu dit jaar terugkomen na een zeer geslaagd feest van vorig jaar. Met nog een groter feest, met goede artiesten. Helaas wil de gemeente Oldambt geen vergunningen meer verlenen voor een schuurfeest. We hebben daarom besloten om een tent te huren. Dit vergt voor onze vriendengroep veel tijd en inzet. Voorheen was het: trekkers en stellages uit de schuur, de vloer stofvrij maken en podium erin. Nu krijgen we een feesttent met een podium welke we met onze hele groep moeten opbouwen, we hebben er zin in!” zegt Kuiper trots.

(lees verder onder de foto)

- advertentie -
Foto: ingezonden

Artiesten
Feestteam ’t Nibbeltje heeft meerdere lokale artiesten over de vloer gehad, maar trekt het nu groter. Zo komen de Lawineboys een optreden verzorgen. Daarnaast komen Henk Wijngaard en Coverband FUZE! langs. Tussendoor maakt DJ Dennis er een compleet feest van.

- advertentie - 

Om de kosten te kunnen dragen wordt de consumptie met 0,50 cent verhoogd. “Zolang het evenement goed bezocht wordt en de bezoekers het leuk hebben is ons doel het evenement nog lang voort te kunnen zettjen.”

Kaartverkoop
Inmiddels is de online kaartverkoop gestart. Wees er snel bij, want op = op. Wil je de laatste updates volgen? Bekijk dan de Facebookpagina van Schuurfeest ’t Nibbeltje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button