Gemeente

‘Witte vlekken’ in Oldambt grotendeels weggewerkt

- advertentie -

Oldambt- Na een onderzoek door de Veiligheidsregio Groningen bleek dat er ongeveer 1% van de panden in de gemeente Oldambt valt onder een ‘witte vlek’, een plek waar geen extern bluswater beschikbaar is bij een brand.

- advertentie -

In januari 2022 heeft de gemeenteraad daarom een budget beschikbaar gesteld van €85.000. Met dit budget zijn op verschillende locaties oplossingen gerealiseerd in de vorm van geboorde putten, brandkranen en parkeerplaatsen waar brandweerauto’s veilig verbinding kunnen maken met putten en kranen.

Op dit moment zijn een groot gedeelte van de beoogde oplossingen gerealiseerd. In november was de feestelijke opening van een geboorde put voor bluswater aan de Engelkenslaan in Westerlee, hiermee is een groot aantal witte vlekken komen te vervallen. Ook aan de Veenweg in Westerlee is er een put geboord om een aantal witte vlekken op te lossen.

De gemeente Oldambt is ook hard bezig met het digitaliseren van alle 1700 locaties van de brandkranen. Dit zorgt ervoor dat de buitendienst makkelijker het onderhoud kan verrichten en dat er sneller gebruik van gemaakt kan worden tijdens een brand. Dit allemaal om onze gemeente een stukje brandveiliger te maken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button