Cultuur

Nieuwe film ‘De Laatste Dag’ van Sander Blom en Basz de Jonge in première

- advertentie -

Nieuwe Statenzijl/ Groningen – Op zaterdag 4 maart gaat in het Forum Groningen de nieuwe film van Groninger filmmakers Sander Blom (oorspronkelijk uit Winschoten) en Basz de Jonge (oud-Meedenaar) in première. ‘De Laatste Dag’ vertelt het verhaal van Ton, een eenzame man die na de dood van zijn vrouw in de vogelkijkhut is gaan wonen waar ze samen vele uren doorbrachten.

- advertentie -

Ton probeert daar de moed te verzamelen om er zelf ook een einde aan te maken, maar hij durft niet. Gelukkig verschijnt er hulp als een jongen zich bij de vogelkijkhut meldt. Er ontstaat een mysterieuze vriendschap tussen de twee terwijl ze Tons dood voorbereiden.

De film is opgenomen in en rondom de vogelkijkhut in Nieuwe Statenzijl en de hoofdrol wordt gespeeld door Marcel Hensema. De makers zijn ook bij de vertoning aanwezig om de film in te leiden en achteraf vragen van het publiek te beantwoorden.

(lees verder onder de foto)

Sander Blom (1993) is actief als freelance filmmaker en auteur. Eerder verschenen van hem diverse korte films en publiceerde hij boeken als ‘Mythisch Groningen’, ‘Dodenherdenking’ en ‘Heilige Grond’, die zich allen in de provincie Groningen afspelen. Met Basz de Jonge werkte Sander eerder aan de korte komediefilm ‘#VaderJacob’ en diverse andere projecten. De Jonge werkt daarnaast als acteur, muzikant en presentator.

De film is op zaterdag 4 maart vanaf 16.00 uur te zien in zaal 5 van Forum Groningen. De entree bedraagt 5 euro en kaarten kunnen worden gekocht op forum.nl of aan de kassa van het Forum.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button