Weerbericht

Weekendweer: kouder met winterse neerslag

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend neemt de wisselvalligheid toe en wordt het kouder. Zaterdag valt tijdelijk wat motregen en wordt het in de middag droog. Zondag trekken lichte buien over het land, maar deze kunnen winters zijn met hagel en natte sneeuw. De middagtemperatuur daalt naar 6 graden. Een matige noordwestenwind maakt het voor het gevoel koud, de zon laat zich amper zien.

- advertentie -

Zaterdag een beetje (mot)regen
De zon gaat zaterdag grotendeels schuil achter de wolken en daarbij kan het af en toe licht (mot)regenen. In de middag wordt het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen droog, maar de zon zal alleen heel lokaal even doorbreken. Het wordt 7 of 8 graden. Daarmee is het voor de tijd van het jaar niet koud, maar het bewolkte weer maakt het voor het gevoel kouder dan de afgelopen dagen. Er staat een matige noordenwind. In de avond daalt de temperatuur naar 3 tot 5 graden. In de kustprovincies is kans op een lichte bui vanaf zee.

Zondag enkele (winterse) buien
Het wordt een wisselvallige dag met verspreid over het land lichte buien. Er zijn ook droge perioden, maar veel zon hoeven we daarbij niet te verwachten. Het noorden maakt later in de middag kans op een beetje zon. Het wordt iets kouder met in de middag zo’n 6 graden. Tijdens buien daalt de temperatuur een paar graden en behalve regen valt uit sommige buien ook hagel of wat natte sneeuw. Tel daarbij een matige noordwestenwind op en dan is het best guur weer met een gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt. Het wordt een dag waarbij we af en toe diep in onze winterjas weg zullen duiken.

Na het weekend staan meer winterse buien op het programma. Mogelijk dat het dan zelfs op bepaalde plekken in ons land even wit kan kleuren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button