Algemeen

Raimond & Saskia (10): op avontuur in Oostenrijk

- advertentie -

Raimond en Saskia emigreren vanuit Winschoten naar Oostenrijk, we volgen ze op de voet en plaatsen elke maand op OldambtNu.nl een artikel. Wil je alle edities teruglezen? Klik dan hier.

Winschoten/ Villach- Erlendorf (AT) – 
Terwijl we videobellen is de monteur bezig met de aan- en afvoeren van water in het appartementenhuis. Hier was het wachten op. Ook in Oostenrijk is het moeilijk aan “handwerker” te komen, en zul je moeten wachten als je er een nodig hebt. Als de aan- en afvoeren van het water klaar zijn kunnen de badkamers gemaakt worden. Saskia zou Saskia niet zijn als ze toch niet al zoveel mogelijk “voorwerk” had verricht.

- advertentie -

Ook zijn ze aan de buitenkant verder gegaan met het aanleggen van terrassen voor de studio’s. Privacy voor de gasten.

“Maar eerlijk gezegd ben ik er nu soms wel een beetje flauw van” zegt Saskia. In de koudere periode waarin ze vanwege de kou maar ook vanwege “het wachten op” minder geklust hebben, en daarom meer tijd hadden voor de gewone dagelijkse dingen hebben ze ervaren dat dat toch ook wel heel fijn is. Gewoon weer tijd voor de dingen die ook leuk zijn.

De Duitse lessen  zijn nu klassikaal in plaats van online. “Dat maakt het leuker en levendiger” zegt Saskia. “Het gaat steeds beter, wat maakt dat je meer zelfvertrouwen krijgt en zo veel makkelijker mensen aanspreekt. Contact verloopt veel soepeler, en daarnaast is het straks als de gasten komen natuurlijk ook nodig.

Daarnaast is er weer ruimte voor een avondje bios of theater, en voor de echte inburgering naar een concert van Roland Kaiser (voormalig autoverkoper die met “Santa Maria” zelfs op de eerste plaats in de Top 40 stond in 1980). De nu 70 jarige volkszanger zit nog niet achter de geraniums dus.

Als alle wateraansluitingen klaar zijn is het nog tot eind april doorstomen. De badkamers maken, de keukens worden geplaatst, schoonmaken en inrichten. Een fijn gevoel als het straks zover is. En, al een beetje terugkijken, wat is het goed verlopen! Tuurlijk zat er weleens iets tegen, maar ’t is maar net hoe je daarmee omgaat toch? Een beetje humor is niet verkeerd. Zoals de mopperende monteur die zei dat er gereedschap uit zijn bus verdween toen hij bij Raimond en Saskia aan het werk was…na enig speurwerk bleek hond Pablo reuze trots op zijn mooie een mooie verzameling gereedschap  in de tuin. Tja, een beetje humor moet je hebben!

Wordt vervolgd….

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button