Algemeen

Bijna 20 jaar na ingebruikname is de waterval in Bos op Houwingaham weer in gebruik gesteld

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Het is zo’n 20 jaar geleden dat aan het fiets-voetpad in het Bos op Houwingaham een waterval is aangelegd. Maar deze heeft nooit echt gewerkt. Door graafwerkzaamheden is de elektriciteitskabel kapot getrokken, die het water op moest pompen, om de waterval te laten functioneren.

- advertentie -

Toch is hij weer in ere hersteld en wethouder Jurrie Nieboer was maandagmiddag hierbij om samen met anderen deze waterval weer in werking te zetten.

Jurrie Nieboer: “Lange tijd stond deze waterval stil en was aan de aandacht onttrokken. Zelfs bezoekers aan dit gebied waren niet op de hoogte van het bestaan van deze waterval. Maar met samenwerken is er veel mogelijk. En zo zijn wij samen met gemeente, Waterschap Hunze en Aa’s, Staatsbosbeheer, Dorpsbelangen Bad Nieuweschans en de Stichting 5 Oldambtster Dorpen aan de slag gegaan”.

Plankenpad
Ook is deze middag het plankenpad, direct naast deze waterval gelegen geopend. Het is een pad dat refereert aan de inwoners die destijds via deze weg  door het moerasachtige gebied naar de kerk gingen. Tegenwoordig kan men aan het eind van dit pad één van de zeven onderdelen van de kunstwerken ‘verkleuringen’ van Paul de Kort vinden.

Tjip Douwstra van Waterschap Hunze en Aa’s: “Toen wij hier vorig jaar waren was het hier een grote puinhoop, met overbegroeiing met bomen en struiken, maar gelukkig ziet het er vandaag al veel beter uit. Als waterschap zijn wij heel druk bezig met functionele zaken en dan is deze waterval helemaal niet functioneel voor ons, maar hier komt ook maatschappelijk belang bij kijken. Maar wij vinden het wel belangrijk dat mensen kunnen zien in het landschap, dat water belangrijk is.”

Deze waterval gaat draaien van maart tot en oktober, ’s winters niet omdat er dan schade kan optreden, en dan van 08:00 tot 20:00 uur.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button