Incidenten

Aankomende zaterdag jeugdbrandweer wedstrijden in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 11 maart 2023 organiseert Jeugdbrandweer Oldambt de onderlinge wedstrijden voor alle jeugdkorpsen van de Veiligheidsregio Groningen. De jeugdkorpsen spelen in de wedstrijdklassen Junioren Lagedruk en Aspiranten Lagedruk.

- advertentie -

Deze onderlinge wedstrijden worden gehouden met als doel het voorbereiden van jeugdleden op de landelijke (finale)wedstrijden van Jeugdbrandweer Nederland, maar tegelijk is het ook het Groninger kampioenschap.
Dit wordt gerealiseerd in een wedstrijdscenario waarbij de jury na afloop met de wedstrijdploeg hun gespeelde inzet gaan nabespreken.  Op deze manier kunnen tips en trucs aan de jeugdleden worden meegegeven waardoor we een maximaal leereffect behalen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Jeugdbrandweer Oldambt

Vierde keer
Het is de 4de keer dat we dit nu doen en deze ‘wedstrijd’ zorgt tevens ook voor dat een landelijke wedstrijd wat minder spannend wordt, omdat de jeugd een beetje weet wat er van ze verwacht wordt.

Maar het uiteindelijke doel van de jeugdbrandweer is en blijft een kweekvijver zijn voor de volwassen brandweer. Dus hopelijk zien we veel van de aanwezige jeugdleden later terug als beroeps- of vrijwillig brandweerman/vrouw.

Foto: Jeugdbrandweer Oldambt

Kom kijken!
Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen, om 8:15 uur is de eerste wedstrijd. De dag duurt tot circa 17.00 uur. Voor het adres van de wedstrijd locatie kun je zaterdag even langskomen bij de kazerne aan de Molenweg in Winschoten, dit zodat de locatie voor alle ploegen een geheim blijft.

- advertentie -

Indien je foto’s maakt, deel deze dan nog niet op social media. Dit omdat de inzet voor alle ploegen hetzelfde blijft zonder al voorkennis te hebben van de situatie.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button