Algemeen

Fijne overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs: een steuntje in de rug

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 6 maart zijn de leerkrachten van alle groepen 8 en de mentoren van het eerste leerjaar voortgezet onderwijs uit de gemeente Oldambt bij elkaar geweest en is er een begin gemaakt met de inzet van een ambulant begeleider voor een soepele overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

- advertentie -

Kinderen uit groep 8 maken zich op om naar het voorgezet onderwijs te gaan. Soms kunnen kinderen wel een extra steuntje in de rug gebruiken voor een soepele overgang naar het VO.

De scholen van SOOOG, Primenius, VCO Midden- en Oost-Groningen en het Dollard College hebben samen besloten om een begeleider aan te stellen die er voor kan zorgen dat kinderen die het nodig hebben, dat extra steuntje in de rug kunnen krijgen.

De begeleider heeft overleg met de ouders, de leerkracht en de kinderen om te komen tot een goed plan. Door het plan uit te voeren worden kinderen voldoende toegerust om een fijne overgang te maken. De kinderen worden eerst op de basisschool begeleid en vervolgens het eerste half jaar in het voortgezet onderwijs.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button