IncidentenVideo

Fotoserie: Jeugdbrandweer korpsen strijden tegen brand en elkaar (video)

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 11 maart was het druk bij de brandweerkazerne in Winschoten. Er was een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor de Jeugdbrandweer korpsen van de regio Groningen.

- advertentie -

Junioren en aspiranten uit Hoogezand, Westerkwartier, Delfzijl, Zuid Grunn en Oldambt lieten op deze dag zien wat ze kunnen. Tijdens de wedstrijd wordt er door verschillende juryleden beoordeeld hoe de taken verdeeld zijn, hoe er wordt overlegd en samengewerkt en of ieder de eigen taak zorgvuldig uitvoert. Deze onderlinge wedstrijden worden gebruikt als oefening voor de grote landelijke wedstrijden.

Het wedstrijdterrein was heel toepasselijk bij Ziegler, de fabrikant van brandweerwagens in Winschoten. Vanaf de kazerne moest elk team naar de brand en daar hun kennis in de praktijk brengen. Zeer serieus en vakkundig werd er door alle jeugdigen gewerkt. “Het is prachtig om te zien hoe de deelnemers intensief met elkaar samenwerken,” aldus een jurylid. “Het samen serieus de opdracht tot een goed einde brengen. En ja, er zijn nog hele jonge teams bij, dus die hebben nog niet zo veel ervaring. Maar dat gaat wel goed komen.”

Foto’s: Quintin Stoetman | Tekst: Lonneke Togtema/ OldambtNu.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button