Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Geen zondagdienst in het Ommelander Ziekenhuis op 16 maart

- advertentie -

Scheemda –  Bij het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda wordt aankomende donderdag geen zondagsdienst gedraaid. Dit betekent dat de reguliere zorg in dit ziekenhuis gewoon doorgaat. “Welke acties er in het Ommelander Ziekenhuis zijn, weten we nog niet. Er is in ieder geval geen zondagsdienst. Dit betekent dat de reguliere zorg in ons ziekenhuis gewoon doorgaat.” laten ze weten.

- advertentie -

Donderdag 16 maart staken veel ziekenhuizen in het land voor een betere CAO. Er wordt die dag gewerkt alsof het een zondag is, dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

Er wordt gestaakt op 64 locaties van verschillende ziekenhuizen door heel Nederland, waaronder het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het UMCG doet niet mee aan de staking. Haar medewerkers vallen onder een andere cao en dus draait het UMCG een normale werkdag.

Staking
De stakende ziekenhuismedewerkers voelen zich in de steek gelaten door de werkgeverskoepel, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), melden de vakbonden. ‘Als het aan de NVZ ligt gaan de medewerkers er de komende twee jaar in koopkracht flink op achteruit, wordt er niets structureels gedaan aan het verlagen van de werkdruk en moeten ze zich nog flexibeler opstellen bij het inroosteren.’

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 10 procent voor één jaar plus 100 euro. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen de volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de kilometervergoeding omhooggaat. De onregelmatigheidstoeslag moet betaald worden over het volledige uurloon, waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen salarisgroepen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button