Cultuur

Hilly Keitz uit Scheemda twee keer 2e prijs in Grunneger Schriefwedstried

- advertentie -

Wedde – Op deze eerste avond van de Grunneger Weke (17 maart) was de prijsuitreiking van de 28e Grunneger Schriefwedstried Westerwolde. Deze vond plaats in dorpshuis De Voortgang in Wedde. Wethouder Giny Luth maakte de winnaars bekend. De jaarlijkse schrijfwedstrijd werd dit jaar voor de 28e keer georganiseerd.

- advertentie -

De winnaars
Er waren dit jaar 47 deelnemers en er werden in totaal 44 verhalen en 23 gedichten ingeleverd. Zij kwamen uit de hele provincie. Verhalen 1e  prijs: Henri Bahlmann uit Bellingwolde met ‘Het toenbankje’ 2e  prijs: Hilly Keitz uit Scheemda met ‘Boris’ 3e prijs: Bertus Raatjes uit Zuidlaren met ‘Boontjesoep en mouderlaifde’

Gedichten 1e prijs: Geke Haarlemmer uit Veendam met ‘Aan raais in Westerwòl’ 2e prijs: Hilly Keitz uit Scheemda met ‘Ainzoam’ 3e prijs: Jakob Arbeider uit Zuidlaren met ‘Keraaierd’ Beoordeling door de jury De juryleden kregen de verhalen en gedichten zonder naam te lezen. Zo werden alle inzendingen anoniem beoordeeld. In de jury zaten Giny Luth, Hielke de Roo, Wia Jager, Klaas Spekken en Ellen Bakker.

Alle inzendingen gebundeld
Alle ingezonden verhalen en gedichten zijn gebonden in een boekwerkje. Tien deelnemers van de dagbesteding van d’Olle Witte Schoule in Vriescheloo maakten de tekeningen. Alle deelnemers kregen na de prijsuitreiking een bundel met inzendingen mee naar huis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button