Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Felicitaties voor diamanten bruidspaar Mudahigwa-Niwemugore

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zaterdag was het 60 jaar geleden dat meneer Mudahigwa en mevrouw Niwemugore zijn getrouwd. Beide komen ze uit Rwanda, ontmoet hebben ze elkaar in Congo. Zij waren destijds op de vlucht vanwege de onveilige situatie in Rwanda.

- advertentie -

16 en 17 jaar waren ze toen. Na een jaar keerden ze beide terug naar Rwanda maar verloren elkaar uit het oog. Meneer Mudahigwa schreef een brief en vroeg aan mensen of ze de vrouw waar hij zo van hield kenden, hij gaf de brief mee. Ze vonden elkaar en zoals ze zelf zeggen zijn ze door God samengebracht.

Meneer had verschillende banen in Rwanda en was altijd met veel plezier aan het werk. Mevrouw was huisvrouw.

Gevlucht
In 2000 is het echtpaar gevlucht voor de oorlog en etnische zuiveringen in hun geboorteland. Na Ter Apel kwamen zij in asielzoekerscentra in Zeeland en Friesland. In 2005 kregen ze een verblijfsvergunning en vanaf dan wonen ze in Winschoten. Ze hebben het daar naar hun zin. Meneer fietste veel maar na een beenbreuk maakt hij nu gebruik van een scootmobiel. 80 en 81 jaar zijn ze nu.

Soms is er dat gevoel van heimwee, heimwee naar hun geboorteland. Maar ze hebben het goed en zijn dankbaar voor het leven dat ze nu leiden. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema feliciteert het echtpaar en natuurlijk is er het fotomoment. Samen met vrienden van het echtpaar genieten we van een heerlijke maaltijd. “Want dat is onze gewoonte, gastvrijheid is belangrijk,” zegt meneer.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button