Weerbericht

Dalende temperaturen in slotweekend maart

- advertentie -

Landelijk- Het laatste weekend van maart ziet er behoorlijk wisselvallig uit. Lenteachtig wordt het zeker niet, het wordt zelfs weer kouder. Zaterdag komt het tot talrijke buien en is het 11-12 graden, zondag valt waarschijnlijk in het zuiden van het land flink wat regen. De temperaturen blijven dan onder 10 graden.

- advertentie -

Talrijke buien op zaterdag
Zaterdag is een sterk wisselvallige dag met talrijke buien. Deze buien kunnen fel zijn en gepaard gaan met wat hagel, een klap onweer en (zware) windstoten tot 80-85 km/uur. De westenwind is duidelijk aanwezig en de temperatuur is al wat lager en komt op de meeste plaatsen uit op 11 of 12 graden. Voor de tijd van het jaar is dit overigens een normale temperatuur.

Zomertijd begint met lagere temperaturen
In de nacht naar zondag zetten we de klok weer een uur vooruit vanwege het begin van de zomertijd. Het weerbeeld is zeker nog niet ‘zomers’ te noemen, want zondag sleept over het zuiden een regenzone. Het is nog onzeker hoever deze regenzone noordelijk trekt en of het midden van het land er ook mee te maken krijgt. Zit je in het noorden van het land dan heb je meer geluk met een nagenoeg droge dag en af en toe zon.

Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd. De temperaturen blijven overal onder de 10 graden met maxima van 8 graden in het noorden en (ruim) 9 in het zuiden.

Nog kouder direct na het weekend
Maandag en wellicht ook nog dinsdag komt het tot maartse buien met daarbij hagel en natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt ook de zon. Met 6 tot 8 graden is het boven koud voor de tijd van het jaar. Later in de week gaat de kou weer uit de lucht, maar zonnig en aangenaam lenteweer staat nog niet op het programma.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button