Algemeen

Voedselbank pakt groots uit met Pasen dankzij de steun van Het Tafelhuis

- advertentie -

Winschoten – Met zo’n 315 voedselpakketten pakt de Voedselbank Oldambt dit jaar zo rond de Paasdagen extra uit en dit keer met steun van de donatie van Het Tafelhuis, wat rond de kerstdagen is georganiseerd. De Voedselbank heeft een bedrag van € 40.460,35 op haar rekening bijgeschreven zien worden en daar wordt uiterst zorgvuldig mee omgegaan.

- advertentie -

Drie dagen lang werd non-stop radio gemaakt voor de Voedselbank Oldambt en Pekela. De actie vond eind vorig jaar plaats. Er werden vele donaties gedaan, massaal geboden op veilingitems en verzoekplaatjes aangevraagd. De vele donaties hebben uiteindelijk een eindbedrag van €40.460,35 opgebracht.

De vijfde editie van het Tafelhuis werd wederom georganiseerd door de Ronde Tafel 41 uit Winschoten. Samen met OldambtNu.nl sloegen ze de handen ineen.

Extra pakket
Voor Pasen heeft de Voedselbank bij de Jumbo een groot aantal producten kunnen aanschaffen, die normaal niet in een voedselpakket zitten. Gewoon een keer een extra hart onder de riem. Deze zaterdag hebben een groot aantal vrijwilligers zich ingezet om alles in een grote Jumbo big-shopper in te pakken.

(lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Parcours uitgezet
Mieneke Timmer van de Voedselbank: “Gisteren hebben wij het hier allemaal klaar gezet, met zo’n 25 producten, een beetje een parcours uitgezet, waar de vrijwilligers vandaag het allemaal kunnen inpakken. Deze zaterdag is een extra dag voor de vrijwilligers, waarvoor een groot compliment. Volgende week vrijdag beginnen wij met het uitdelen en dit pakket is nu eigenlijk een dubbel pakket.”

Laatste krachten
Pasen valt dit jaar op negen en tien april en dan heeft iedereen het mooi op tijd in huis. “Alles komt op tijd bij de uitgifte punten aan in heel Oldambt en de Pekela’s. Wij hebben gelukkig de laatste periode niet veel extra aanvragen gekregen en dat is maar goed ook, want wij werken wel op de laatste krachten van ons kunnen. Wij hebben ook problemen met de aanvoer, want de supermarkten leveren niet zoveel meer als voorheen.

Heel begrijpelijk trouwens, maar zij proberen ook de producten die op het eind van de houdbaarheidsdatum aanlopen kwijt te raken met kortingen aan hun klanten. Maar ook landelijke aanvoer is op dit moment minimaal. Groenten en fruit worden op dit moment bijna helemaal niet meer geleverd,” zegt Mieneke.

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button