Algemeen

Brede school De Meerkant nu ook wormenkliko’s bij de schooltuin

- advertentie -

Oostwold/Midwolda – Al bijna 12 jaar onderhouden de beide basisscholen bij de brede school een mooie schooltuin. Hier worden groentes en planten gekweekt en onderhouden, vinden diverse insecten en vogels de mooiste bloemen en schuilplekjes in de natuurtuin. Om dit alles nu extra biologisch te verzorgen, is besloten speciale GFT-wormenkliko’s aan te schaffen.

- advertentie -

Wormenkliko
Maandag 27 maart kwam Gerben Mekelenkamp drie kliko’s met alle toebehoren brengen. Met hulp van kinderen van beide scholen en onder toeziend oog van twee vrijwilligers van de tuin en de beide directeuren (juf Christa van De Lichtboei en meester Jan Paul van De Noordkaap) werden de wormenkliko’s in gebruik genomen. De kliko’s werden gevuld met zand, hydro korrels, bedding, startgrond bokashi, de compostwormen en daarna nog door de leerlingen verzameld GFT afval en een jute zak.

Wormenthee
Na de uitleg van Gerben van Dutchworms werden de kinderen nog enthousiaster. Hoe leuk dat ze op de schooltuin hun eigen GFT in de vorm van wormenpoep en wormenthee weer kunnen hergebruiken? “Wij vinden educatie buiten minstens zo belangrijk als in de klas, ze leren over de natuur en eigen gemaakt voedsel,” zegt meester Jan Paul. “Daarom zijn deze kliko’s een mooie aanvulling op onze tuin. Bewust met afval omgaan is ook een stukje educatie.”

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button