Cultuur

Sander Blom komt net nieuw boek: ‘Voor niets gaat de zon op’

- advertentie -

Winschoten – Op woensdag 29 maart verscheen het nieuwe boek van de Groninger auteur Sander Blom. De thrillerVoor niets gaat de zon op wordt uitgegeven door Loft Books en is alleen digitaal verkrijgbaar, als e-book en luisterboek. Het verhaal speelt zich volledig af in het Oldambt en het boek is het eerste deel in de nieuwe reeks ‘De Oldambt Onderzoeken’ van de auteur.

- advertentie -

Sander groeide op in Winschoten en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit boek zich daar afspeelt, net zoals zijn thrillerdebuut Bezeten uit 2019 dat deed. Sterker nog, de lezers van Bezeten zullen een en ander herkennen in dit nieuwe boek, want hoofdpersoon Daniël uit Bezeten keert in dit nieuwe boek terug als bijpersonage.

Over het verhaal
In Voor niets gaat de zon op volgen we Yorick, oprichter en journalist van een lokaal nieuwsplatform. Zijn leven wordt ruw verstoord als er een doos met een lugubere inhoud bij hem en zijn vriendin thuis wordt bezorgd. Wie heeft het pakket verstuurd en waarom naar hem? Yorick besluit zelf op onderzoek te gaan, tot groot ongenoegen van zijn vriendin Lisa. Langzaam maar zeker verdwijnt Yorick steeds verder in zijn onderzoek en stuit hij op een link met het gigantische zonnepark dat in de gemeente is opgeleverd. En dan wordt duidelijk dat Yorick zelf ook gevaar loopt…

Inspiratie
Sander liet zich bij het schrijven van dit boek losjes inspireren door de berichtgeving in 2021 dat er een megazonnepark zou komen tussen Winschoten en Bad Nieuweschans, waarvoor het bedrijf Powerfield in ruil het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda zou gaan sponsoren. Dat plan ging uiteindelijk niet door, maar zette Sander wel aan het denken. En dat leidde tot dit boek.

De thriller Voor niets gaat de zon op is vanaf nu verkrijgbaar voor € 5,99 (e-book) of € 6,99 (luisterboek).

Lees ook: Voorlopig geen samenwerking Ommelander Ziekenhuis en Powerfield

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button