Algemeen

Protesterende kermisexploitanten worden door politie tegengehouden

- advertentie -

Den Haag – De A12 richting Den Haag is afgesloten om te voorkomen dat kermiswagens doorrijden naar het Haagse Malieveld. Daar willen kermisexploitanten demonstreren tegen het verbod op het organiseren van kermissen, dat geldt tot 1 september.

- advertentie -

Zo’n vijftig Groningse exploitanten zijn onderweg voor het protest, waaronder Martin Speelman. Speelman organiseert al jaren lang de kermis tijdens de Adrillen en het Zomerfestival in Winschoten.

De demonstratie zou om 11.00 uur beginnen, maar de vele kermiswagens zorgen voor problemen. De politie roept demonstranten op om niet meer naar Den Haag te komen.

Maar tien voertuigen
Van de gemeente mochten er tien voertuigen op het Malieveld staan en moest de rest verzamelen bij het stadion van voetbalclub ADO Den Haag. Het is de bedoeling dat betogers vanuit daar in pendelbussen naar het Malieveld gaan. Inmiddels worden er meer voertuigen toegelaten. De organisatie wilde met 150 kermiswagens komen demonstreren, maar dat werden er meer dan verwacht.

“Op het moment staat er hier allemaal politie met wapenstokken, ook de ME is hier”, zegt kermisexploitant Martin Speelman uit Hoogezand-Sappemeer, die vaststaat op de A12 tegen RTV Noord

“De sfeer is grimmig. Het heeft een grote impact, ik denk dat we met 700 vrachtwagens hier zijn. Ze weten even niet waar ze met ons heen willen. Het Malieveld mogen we in ieder geval niet op. Daarom laten ze ons nu op de A12 staan.”

Speelman weet niet hoe het protest donderdag verder zal gaan verlopen. “Ze zullen toch ergens met ons heen moeten. Ook al leiden ze ons van de A12 af en begeleiden ze ons richting Utrecht, dan keren we gewoon weer om.”

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button