Politiek

Nieuwe fractievoorzitter PvdA Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Sinds afgelopen zaterdag heeft Monique Eijpe (43) de rol van fractievoorzitter van de PvdA Oldambt op zich genomen. Zij neemt de voorzittershamer over van Hilbert Flokstra (31) die de afgelopen jaren deze taak met passie vervuld heeft. Flokstra blijft wel behouden als raadslid voor de Oldambtster sociaaldemocraten.

- advertentie -

Stapje terug
Flokstra is sinds december 2018 voorzitter van de PvdA-fractie in Oldambt. Door afstand te nemen van het fractievoorzitterschap hoopt Flokstra meer tijd te creëren voor andere zaken in het leven die ook van belang zijn, zoals familie, vrienden en gezondheid, vertelt hij.

“Zowel voor de politiek als voor mijn baan ben ik vaak nog ’s avonds nog aan het werk of aan het vergaderen. Deze combinatie valt soms zwaar. Er zijn weken bij waarin ik vijf doordeweekse avonden van huis ben. Dit doe ik altijd met veel plezier, maar het kost simpelweg ook veel energie. Het fractievoorzitterschap doet hier nog een schepje bovenop. Door een stapje terug te doen als voorman van de fractie hoop ik meer balans en rust te kunnen creëren in mijn privéleven en toch mijn politieke steentje bij te kunnen dragen aan de fractie. Het is geen eenvoudige keuze om te maken, maar deze wordt vergemakkelijkt door het vertrouwen dat ik heb in Monique en de wijze waarop zij de fractie zal leiden!” aldus Flokstra.

(lees verder onder de foto)

Foto: PvdA Oldambt

Roerige tijden
Flokstra blikt terug: “Toen ik begon als fractievoorzitter waren het roerige tijden in politiek Oldambt. Ik was nog maar een aantal maanden fractievoorzitter toen de SP in 2019 uit de coalitie stapte. Oldambt stond voor een zware financiële opgave. Daarnaast verloor de fractie van de PvdA een zetel door een afsplitsend raadslid. Desalniettemin waren er partijen in de gemeenteraad die hun verantwoordelijkheid wilden nemen voor de gemeente.”

Hij vervolgt: “Er ontstond een brede samenwerking van zeven partijen in de gemeenteraad die ‘Halte 7’ heette. Ik kijk met bewondering en trots terug op deze samenwerking. Ondanks dat het er soms hard aan toe kan gaan in de Oldambtster politiek weten constructieve partijen elkaar vaak te vinden. Nog trotser ben ik op het verkiezingsresultaat dat wij tijdens gemeenteraadsverkiezingen van 2022 wisten neer te zetten. Opnieuw werd de PvdA de grootste partij in de gemeente Oldambt, een signaal dat verantwoordelijkheid nemen en besturen in moeilijke tijden beloond kan worden.”

(lees verder onder de foto)

Foto: PvdA Oldambt

Aan enthousiasme en inzet geen gebrek
Ook al is Monique Eijpe pas sinds maart vorig jaar raadslid, toch is zij niet bang om het spreekwoordelijke stokje over te nemen: “ Aan enthousiasme en inzet geen gebrek hoor”, lacht ze, “onze fractie is bovendien een mooie combinatie van bestuurlijke ervaring en nieuwe gezichten. Er is nog een hoop te doen in Oldambt en ik hoop daar een mooie bijdrage aan te kunnen leveren samen met de fractie. Wanneer ik lees dat meer mensen graag in Oldambt willen wonen, dan denk ik dat we op de goede weg zijn.”

Links geluid is relevant
De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA Oldambt is ervan overtuigd dat de PvdA in Oldambt een hoop te bieden heeft.

“We hebben al een aantal punten uit ons verkiezingsprogramma kunnen verwezenlijken op het gebied van onder andere armoedebestrijding en ik hoop deze lijn onder mijn leiding te kunnen doorzetten. Juist in deze tijden van energiearmoede en inflatie is ons linkse geluid ontzettend relevant. Steeds meer mensen dreigen er aan de onderkant af te vallen. Ook in onze gemeente. Door op gemeentelijk niveau hulp te kunnen bieden aan deze mensen bied je hen perspectief. Dat motiveert mij. Dat is mijn drijfveer,” aldus Eijpe.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button