Algemeen

61 konijnen aangetroffen in schuur in Oldambt

- advertentie -

Oldambt – Met de vraag of ze ’25 tot dertig’ konijnen konden ophalen, reed Sandra Beijert van Stichting Dierenopvangcentrum Groningen richting een schuur in de gemeente Oldambt. Eenmaal daar bleek dat het er wel iets meer waren, namelijk 61. Aldus RTV Noord.

- advertentie -

Het totale aantal dieren ligt zelfs nog hoger: ‘Zo rond de tachtig, maar toen wij kwamen, was er al een aantal weg’, vertelt Beijert op Radio Noord.

Aantal is drachtig

De konijnen waren van iemand die gezondheidsproblemen had. ‘Ze hield de konijnen in een schuur, maar de dieren hadden door de hokken heen gegeten en liepen los door de schuur. Dan gaat het snel met konijnen.’
Volgens Beijert zijn er 22 voedsters. ‘Die zijn waarschijnlijk allemaal drachtig’. De dieren verblijven nu bij de stichting in een buitenvolière. ‘Ze hebben ook toegang tot het binnenhok. De dieren zijn allemaal gescheiden.’

Bijtwonden

Niet alle konijnen zijn ongeschonden uit de schuur gekomen. ‘Een aantal zit bij ons in de ziekenboeg met flinke bijtwonden, die moeten eerst behandeld worden. Er zaten zoveel konijnen bij elkaar, de mannetjes gaan dan vechten.’ Verder zien de dieren er volgens Beijert goed uit. ‘Ze hadden voldoende te eten. Alleen de vachtjes zijn niet helemaal mooi meer.’

Castreren

‘Het begint vaak als een hobby’, vertelt Beijert. ‘Maar als de dieren bij elkaar komen moet je ingrijpen, anders loopt het snel uit de hand.’ Eerder dit jaar werden 110 verwaarloosde cavia’s aangetroffen in Zwolle.
‘We hebben nog wel voer liggen , maar donaties qua voedsel zijn altijd welkom. We willen de dieren laten castreren en ze dan een goed plekje geven.’

Informatie over adoptie van de dieren of het doneren van voer is te vinden op de website van de stichting. Overweeg je adoptie, dan kun je alvast een konijn reserveren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button