Sport

Tennis- en padelclub Sla Raak wil dat de gemeente groot onderhoud voor haar rekening neemt

- advertentie -

Winschoten – Ruim honderdduizend euro gaat de renovatie van de gravelbanen van tennis- en padelclub Sla Raak aan de Hoorntjesweg kosten. Alleen het probleem is, wie gaat dit betalen. ‘Sla Raak’ is van mening dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is, want zo staat dit in het contract met de gemeente Oldambt vermeld. De vereniging doet klein onderhoud, de gemeente groot onderhoud. Alleen heeft de vereniging van de verantwoordelijk wethouder te horen gekregen, dat groot onderhoud niet in de begroting is opgenomen.

- advertentie -

Sportbeleid
Het sportbeleid van de gemeente is per 1 januari gewijzigd, omdat deze, vooruitlopend op nieuwe afspraken, alle overeenkomsten met de verenigingen heeft opgezegd. Volgens een juridisch woordvoerder van de gemeente is dit mogelijk. Eind juli komt er meer duidelijkheid hoe dit uit gaat pakken.

Maar de tennis- en padelclub is verre van dood. Het is een springlevende vereniging, want sinds 2020 is deze gegroeid van 300 naar bijna 540 leden. Dit komt ook voor een deel door de realisatie van de twee padelbanen, waarvoor grote belangstelling is. Deze belangstelling is zelfs zo groot dat het bestuur een vergunning heeft aangevraagd om nog eens twee padelbanen extra er bij aan te gaan leggen. Een vergunning is nodig omdat het gemeentelijke grond betreft.

Wel worden er drie minitennisbanen en één tennisbaan ingeleverd voor het aanleggen van de nieuwe padelbanen. Deze moeten voldoende zijn voor de komende jaren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button