Cultuur

Activiteiten in Het Taalhuis tijdens de Week van Taal

- advertentie -

Oldambt – In de derde week van april vindt de Week van Taal plaats. In die week zijn er in en rondom de gemeente Oldambt enkele activiteiten te doen vanuit het Taalhuis.

- advertentie -

Theatervoorstelling in het Forum Groningen
Wat betekent laaggeletterdheid? Hoe maak je het bespreekbaar? En hoe verwijs je iemand door naar de juiste hulp? Met behulp van een theatervoorstelling vindt je antwoorden op deze vragen. Op maandag 17 april is de aftrap van de Week van Taal, met een interactieve theatervoorstelling in het Forum. Wethouder Carine Bloemhoff opent de avond. Een gevarieerd programma, met hopelijk een mooie opstap om met elkaar in gesprek te gaan. Meld je aan via: Kaarten bestellen | Kaartverkoop Forum

Kookworkshop voor ouder en kind
Op woensdag 19 april is er vanaf 15.00 een kookworkshop te volgen voor ouder- en kind(eren). In navolging op de makkelijk lezen kookboeken die vergeven zijn binnen de gemeente gaan we samen met ouders en kinderen een recept uitproberen uit het kookboek. Want: kinderen die nu leren koken, kunnen later zelf makkelijker een gezonde maaltijd op tafel zetten. Opgeven kan via: Kookworkshop (biblionetgroningen.nl)

En als je nog geen kookboek hebt, dan krijg je die na afloop mee!

Open dag Taalhuis
Op donderdag 20 april is er van 15.00-17.00 een Open dag van het Taalhuis. Ben je benieuwd wat het Taalhuis doet? Wat laaggeletterdheid eigenlijk precies is? En wat het Taalhuis voor jou kan betekenen? Kom dan langs tijdens de open dag. Je wordt ontvangen door de coördinator, een vrijwilliger en een taalambassadeur die zijn verhaal doet. Ook kun je met behulp van een VR bril in het leven duiken van een laaggeletterde. Vanaf 16.00 is er ruimte om te netwerken en je vragen te stellen onder het genot van een hapje en een drankje.

Cadeautje bij lid worden van de bieb
Word je in de Week van Taal lid van de bibliotheek, dan krijg je een taalspelletje cadeau. Leuk voor jong en oud!

Hopelijk tot in de Week van Taal!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button