Algemeen

Eexterbrug Scheemda 6 weken dicht voor groot onderhoud

- advertentie -

Scheemda – De Eexterbrug in Scheemda, gelegen over het Winschoterdiep, zal vanaf maandag 1 mei tot en met uiterlijk vrijdag 9 juni gesloten zijn voor onderhoudswerkzaamheden. De afsluiting zal maar liefst zes weken duren en gaat gepaard met de nodige (verkeers)hinder voor weggebruikers en omwonenden.

- advertentie -

De provincie Groningen, verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug, heeft aangegeven dat er verschillende reparaties moeten worden uitgevoerd. Er gaat daarom groot onderhoud plaatsvinden. De brug wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe verflaag, ook het asfalt van de brug wordt gerepareerd. Daarnaast worden houten geleiders voor schepen vervangen en wordt het beton gerepareerd.

De provincie Groningen benadrukt dat door het uitvoeren van deze werkzaamheden de brug voor de komende jaren weer vrij is voor onderhoud en daarmee ook in de toekomst veilig is voor gebruik.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Stremming
De brug is tijdens de werkzaamheden volledig gestremd voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken van de brug. Ook het scheepvaartverkeer is gedeeltelijk gestremd. De brug wordt tijdens de stremming eens per uur bediend.

Omleidingsroutes
Er is een omleidingsroute ingesteld voor gemotoriseerd. Er wordt geadviseerd te rijden via de Graaf Adolfbrug. De buslijnen 17, 119 en 617 gaan een aangepaste route rijden. Dit wordt via Qbuzz verder gecommuniceerd. De omleiding wordt plaatselijk aangegeven met gele borden. De provincie vraagt om deze te volgen, dit voor een goede doorstroming en de verkeersveiligheid.

De Kloosterbrug ging in 2022 al dicht voor groot onderhoud, een jaar eerder ging de Graaf Adolfbrug al voor.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button