Sport

Romée Johann(12) uit Bad Nieuweschans tekent contract bij FC Groningen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De 12 jarige Romée Johann uit Bad Nieuweschans heeft een contract getekend bij FC Groningen. Haar moeder, Nicole Walker, vertelde dat Romée op haar vierde begon met voetballen bij VV Nieuweschans. Dat ze goed kon voetballen was al snel duidelijk. Ze maakte het een menig tegenstander behoorlijk moeilijk.

- advertentie -

Op haar 9e verruilde ze haar oude club VV Nieuweschans in voor WVV Winschoten om zo nog beter te kunnen worden. Als rechts midden viel ze niet alleen bij WVV op door haar kwaliteiten, maar ook de KNVB had Romée gescout. Bij de KNVB Noord/Oost en bij het MTG (meiden talententeam Groningen) speelt ze op hoog niveau tegen clubs als Twente, De Graafschap en zelfs internationaal tegen Club Brugge. Ook speelde ze al in het stadion van Heracles.

(lees verder onder de foto)

Foto’s: Bad Nieuweschans Online (Facebook)

Door haar voetbal kwaliteiten viel ze ook op bij de leiding van FC Groningen waardoor ze een contract aangeboden heeft gekregen om als centrale verdediger in het groen-wit shirt te gaan spelen. Ze wil net als haar grote voorbeeld Daniëlle van de Donk later voor het Nederlandse elftal uitkomen. Maar voor dat het zo ver is, zal er heel wat getraind moeten worden.

“Ik moet 3 keer in de week op tijd naar Groningen toe, om stipt om 8 uur ’s ochtends op het trainingsveld van FC Groningen te staan”, vertelt Romée vol trots. Daarnaast blijft ze ook trainen en spelen bij WVV Winschoten. Ze gaat binnenkort met haar ouders en broertjes verhuizen naar de Blauwestad.

Maar tot die tijd heeft Bad Nieuweschans haar eigen “Prof” voetbalster.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button