Hockeyclub Oldenburg op bezoek bij HCW

Winschoten – Afgelopen zaterdag is de hockeyclub Oldenburg op bezoek geweest bij HCW (Hockeyclub Winschoten). Ooit begonnen als iets kleins waarbij in corona-tijd contact werd gezocht met deze Duitse hockeyers om een keer te oefenen en nu uitgegroeid tot een jaarlijkse tweekamp waarin meerdere teams van beide clubs een hele middag en avond tegen elkaar strijden voor een wisselbokaal.

Aangevuld deze keer met een team van GHBS. Vanaf 2 uur ’s middags tot uiteindelijk 10 uur ’s avonds toen de bus met de Duitse spelers terug ging naar Oldenburg. Een zeer gezellige, intensieve middag met veel publiek en een gezellige afsluitende barbecue.

De wedstrijden zelf:
Om 14.00 speelden HCW Heren 1 tegen Oldenburg Heren 1. Na een snelle goal (rebound corner) in het eerste kwart bleef het lang spannend waarbij Oldenburg ook terugkwam tot 1-1. Na de rust slaagde HCW er echter in om uiteindelijk uit te lopen naar 4-1 via een paar schitterende aanvallen. De eerste keer dat HCW wist te winnen tegen de Duitsers.

Om 15.30 speelden de MO16 tegen Oldenburg MO16. Een wedstrijd waarin HCW knap terugkwam na een achterstand van 3-0 maar uiteindelijk moest buigen met 4-2.

Om 17.00 GHBS H6 tegen Oldenburg H1. Waar eerder Oldenburg er niet in slaagde om de wedstrijd om te buigen tegen HCW lukte dat hier juist wel. Met twee snelle goals in het vierde kwart werd een 2-1 achterstand ombogen tot een 3-2 winst.

Als laatste om 18.30 HCW Dames 1 tegen Oldenburg Dames 1. Na een spannende beginfase bleek hier uiteindelijk dat HCW volwassener en evenwichtiger voor de dag kwam en langzaam een voorsprong uitbreidde. Uiteindelijke eindscore was 5-1.

Bedoeling is dat deze uitwisseling nog vaker zal gebeuren, volgende keer zal dan Oldenburg weer als gastheer optreden.