Incidenten

Brandweer en boer redden koeien uit mestput

- advertentie -

Oostwold – De brandweer van Scheemda werd woensdagochtend om 08.20 uur opgeroepen voor een koe die in een mestkelder was gevallen bij een agrarisch bedrijf aan de Nieuwlandseweg in Oostwold. Naast de brandweerlieden van Scheemda werd ook brandweer Oude Pekela opgeroepen, zij zijn gespecialiseerd in het zogenoemde ‘mesthulpverlening’.

- advertentie -

Zij hebben een aanhangwagen met daarin onder andere een veetakel, paardenbroek, heupklem voor koeien, singels, halsters, hijsbanden en nog vele andere spullen. De uitrusting bestaat ook uit een speciaal gierpak. De brandweer kan tot aan het middel in de mest lopen. De ademluchtapparatuur past in het pak.

Afgelopen dinsdagmiddag waren er drie koeien in de gierput gevallen. Twee koeien konden direct worden gered, de derde koe was vermist. Omdat het mest enorm hoog stond, konden de brandweerlieden niet helpen vanwege eigen veiligheid.

De boer heeft de gierput overgepompt naar een andere kelder waarna de brandweerlieden te samen met de agrarische ondernemer de koe hebben bevrijdt uit zijn benarde positie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button