Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Visie ‘Omnisportpark Scheemda’ overhandigt aan de wethouders

- advertentie -

Oldambt – De Voetbalvereniging SC Scheemda, Tennisvereniging TC Ready, IJsvereniging Oldambt, Volleybalclub Set Uppers Oldambt, Sport- en Eventshal Eextahal en Zwembad de Ringberg ondersteund door Dorpsbelangen Scheemda hebben gewerkt aan een visie ‘Omnisportpark Scheemda’. Donderdagochtend overhandigden partijen deze visie aan wethouders Erich Wüncker (sport) en Gert Engelkens (leefbaarheid).

- advertentie -

De ‘Visie op kansen voor Scheemda met concentratie sportfaciliteiten en ruimte voor wonen en zorg’ is bedoeld om de leefbaarheid van Scheemda te vergroten en een totale kwaliteitsimpuls aan de dorpskern te geven. De visie gaat dus niet alleen over het realiseren van een omnisportlocatie, maar ook om het creëren van ruimte voor wonen en zorg.  Projectontwikkelaars  Van Wijnen en Draaijer+partners hebben de verenigingen ondersteund bij de uitwerking van de visie.

Verheugd
Wethouder Engelkens en Wünker zijn verheugd met het breed gedragen initiatief vanuit de verenigingen in Scheemda. De plannen, die verder gaan dan alleen sport en meer gaan over leefbaarheid en levendigheid, zijn een goede basis voor de stappen die het college op deze thema’s wil zetten. Bijvoorbeeld voor het ambitiedocument Sport dat in juni voorligt in de gemeenteraad.

Vorige week diende Nieuwolda ook al een plan in. Er zit veel positieve energie in de dorpen (zo ook in Drieborg) dat op deze manier goed tot uiting komt.

Lees ook: Samenwerking in Nieuwolda leidt tot grote ambities

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button