Weerbericht

Weekendweer: mix van zon, wolken en flink wat buien

- advertentie -

Landelijk – Het weekend verloopt licht wisselvallig met op beide dagen flink wat buien die over ons land trekken. Toch zullen er ook af en toe droge momenten zijn waarbij de zon even doorkomt. We gaan van 16 tot 20 graden op zaterdag naar slechts 12 tot 16 graden op zondag.

- advertentie -

In de aanloop naar het weekend zijn er grote verschillen in ons land. In het noorden is het overdag vaak zonnig, terwijl het in het zuiden en midden veelal bewolkt is en regelmatig trekt een stevige bui over. In de avond vallen juist in het noorden buien.

Kans op lokaal de eerste twintiger van het jaar
Zaterdagochtend is het overal droog met een mix van wolken en zon. In de loop van de ochtend neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en dit gaat gepaard met een buiengebied dat over ons land trekt. Rond het middaguur begint het in het zuiden te regenen en gedurende de middag trekt dit gebied verder noordwaarts.

Een matige zuiden- tot zuidoostenwind voert eerst nog zachtere lucht naar ons land en daarmee loopt de temperatuur flink op. Toch zijn de verschillen in temperatuur nog vrij groot. In Zeeland wordt het slechts 14 of 15 graden maar in het uiterste oosten en noordoosten kan het voor de buien uit nog 20 of 21 graden worden. Elders in het land liggen de maxima tussen 16 en 18 graden.

In de avond en in de nacht naar zondag is het overwegend droog bij minima die uitkomen tussen 5 en 9 graden.

Flinke temperatuurdaling
Zondag is het weerbeeld wisselvallig met geregeld buien die over ons land trekken. Toch zullen er ook af en toe droge momenten zijn waarbij het zonnetje even doorkomt. Dan is het prima weer om buiten te zijn. Warm lenteweer zit er echter niet in. Een matige tot aan de kust vrij krachtige wind uit westelijke richtingen brengt beduidend koudere lucht naar ons land. Het wordt slechts 12 graden vlak aan zee tot 15 of 16 graden langs de oostgrens.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button