Cultuur

Docudrama ‘Dat Vergeet Je Nooit’ dinsdag 25 april in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Komende dinsdag 25 april is om 15.00 uur in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten een speciale vertoning van het docudrama Dat Vergeet je Nooit! dat Winschoter regisseur Sander Blom samen met collega-filmmaker Niels Brouwers maakte over de oorlogsjaren op het Groninger platteland, in en rondom Baflo.

- advertentie -

De film duurt een uur en is een docudrama; een combinatie van documentaire, met talloze interviews met ooggetuigen die de oorlogsjaren in en rondom Baflo meemaakten, en enkele nagespeelde en verfilmde scènes. In 2021 was de film genomineerd als Beste Groninger Film.

Stichting Bevrijdings Festival Oldambt verzorgt de aankleding en randactiviteiten. Zo worden er spullen uit de oorlog vertoond door het Bevrijdingsmuseum Noord Nederland en zal er een muzikale omlijsting zijn van Berny Jansema en Betsie Beishuizen na afloop van de film.

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze website.

Over de makers:
Sander Blom (1993) is al jaren actief als freelance filmmaker, regisseur en schrijver. Eerder maakte hij films als Alone (2014), Verzwegen (2016), Limina (2018), #VaderJacob (2020) en Cornelia (2022). Daarnaast produceert hij commercieel werk met zijn bedrijf Sander Blom Films. Hij schrijft ook thrillers (Bezeten, 2019; Dodenherdenking, 2021) en publiceert foto- en verhalenboeken (Mythisch Groningen, 2021; Mythisch Drenthe, 2022).

Niels Brouwers (1994) is een visual-storyteller uit Groningen, waar hij is afgestudeerd als AV-specialist en fotograaf en actief is onder de naam PixelBrouwers. Voorbeelden van eerdere samenwerkingen met Sander zijn Limina, #VaderJacob en Cornelia.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button