Algemeen

Werkzaamheden Eexterbrug worden verplaatst wegens vogelnesten

- advertentie -

Scheemda – De werkzaamheden aan de Eexterbrug in Scheemda worden verplaatst. Dit omdat er meerdere zwaluwnesten en zwaluwen onder de brug zijn gevonden. De brug zou eerst per 1 mei gestremd zijn voor werkzaamheden, de werkzaamheden gaan nu waarschijnlijk starten op maandag 4 september.

- advertentie -

Onlangs heeft er een inspectie onder brug plaats gevonden. Omdat de nesten en vogels werden waargenomen kunnen de werkzaamheden niet plaats vinden. “We moeten wachten tot het broedseizoen voorbij is en de zwaluwen vertrokken zijn.” aldus de provincie Groningen, eigenaar van de brug.

Het broedseizoen duurt tot eind augustus. “Daarom kunnen we de werkzaamheden niet eerder uitvoeren van september. Zoals het nu lijkt starten de werkzaamheden op maandag 4 september, gedurende 6 weken. Let op, de datum kan nog wijzigen.” benadrukken ze.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Werkzaamheden
De provincie Groningen, verantwoordelijk voor het onderhoud van de brug, heeft aangegeven dat er verschillende reparaties moeten worden uitgevoerd. Er gaat daarom groot onderhoud plaatsvinden. De brug wordt schoongemaakt en krijgt een nieuwe verflaag, ook het asfalt van de brug wordt gerepareerd. Daarnaast worden houten geleiders voor schepen vervangen en wordt het beton gerepareerd.

De provincie Groningen benadrukt dat door het uitvoeren van deze werkzaamheden de brug voor de komende jaren weer vrij is voor onderhoud en daarmee ook in de toekomst veilig is voor gebruik.

Stremming
De brug is tijdens de werkzaamheden volledig gestremd voor al het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken van de brug. Ook het scheepvaartverkeer is gedeeltelijk gestremd. De brug wordt tijdens de stremming eens per uur bediend.

Omleidingsroutes
Er is een omleidingsroute ingesteld voor gemotoriseerd. Er wordt geadviseerd te rijden via de Graaf Adolfbrug. De buslijnen 17, 119 en 617 gaan een aangepaste route rijden. Dit wordt via Qbuzz verder gecommuniceerd. De omleiding wordt plaatselijk aangegeven met gele borden. De provincie vraagt om deze te volgen, dit voor een goede doorstroming en de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button