Economie

Pand Sape Hoekstra getransformeerd van speelgoedwinkel naar wooncomplex met winkels

- advertentie -

Winschoten – Na jarenlange gedeeltelijke leegstand, is het pand van voormalig speelgoedwinkel Sape Hoekstra, omgetoverd in een wooncomplex boven twee winkels.

- advertentie -

Decennialang konden kinderen en volwassenen hun hart ophalen aan speelgoed, hobbymaterialen en kampeerspullen bij Sape Hoekstra in het grote pand met twee ingangen, aan de Langestraat 46 en Venne 127. In het ruime pand was in het midden de karakteristieke trap naar de tweede verdieping. Na het stoppen van Hoekstra, werd de begane grond verhuurd aan Baas Kinderkleding (Langestraat ingang) en recent Spa Samui (Venne kant) en stond het pand in de verkoop.

Metamorfose
JJT Vastgoed heeft het pand aangekocht na uitvoerige gesprekken met de gemeente. De wens was om het oude idee, wonen boven winkels, ook bij dit pand te realiseren. Joost en Jaquelien Tartarotti wilden het pand zo optimaal mogelijk inrichten en besloten tot een uniek concept: in het midden van het pand een centrale trap opgang met liftkoker en buiten open patio’s te realiseren. “Ik ben half Italiaans,” legt Joost uit. “Graag wilde ik daar iets van gebruiken in ons ontwerp. En dat terwijl je aan de beide buitengevels niets ziet. Dankzij het open middengedeelte, hebben de appartementen allemaal veel ramen en daardoor veel licht binnen.”

Zuinig en gasloos
Bij de bouw is er rekening gehouden met de toekomst. Alle gebruikte materialen zijn energiezuinig en duurzaam en is het hele pand, inclusief de winkels, gasloos. Daarmee zijn de winkels de eerste in Winschoten die volledig op stroom functioneren. Op het dak zijn maar liefst 62 zonnepanelen gelegd, waardoor alle appartementen hun eigen energie ontvangen. Door het unieke aanleggen naar het idee van Joost, worden de energielasten op nul gesteld (Energie label A+), maar heeft elke huurder toch een eigen aansluiting.

Zorglevensloopbestendig
“We hebben samen met onze architect Tjade en Technisch Bureau Feikens heel hard gewerkt om het pand zo efficiënt mogelijk in te delen, maar het toch van alle moderne gebruiksgemakken te voorzien. Elk appartement heeft een complete keuken en badkamer met twee slaapkamers, een eigen berging en alles is rolstoel geschikt. Daardoor zijn het zorglevensloopbestendige woningen. En dus kan er aanspraak worden gemaakt op diverse subsidies en toeslagen.”

Toekomst
Met het tot stand komen van dit project, hebben Joost en Jaquelien best risico’s genomen qua investering. “Maar we zijn overtuigd dat dit werkt. We hebben al meer panden op deze manier, snel kunnen veranderen naar comfortabele woningen en appartementen.” Op de vraag of ze nog meer uitdagingen in Winschoten zien, zie je ze beide glimlachen.

- advertentie -

Jaquelien: “Winschoten heeft veel panden met veel mogelijkheden, maar wij vinden het eerst zo prima. De gevel aan de Langestraatkant moet nog de puntjes op de ‘i’ krijgen. Maar zijn er mensen die ons advies willen, die mogen altijd contact opnemen.” Joost sluit nog af; “De oude bioscoop zou nog wel een hele mooie uitdaging kunnen zijn, waarbij dan de oude gevel ook weer terug zou kunnen komen.” Voor contact: www.jjtvastgoed.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button