Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Sven Beertema pakt Europese Titel in Engeland

- advertentie -

Winschoten/ Barnsley (UK) – Afgelopen weekend heeft Sven Beertema uit Oude Pekela geweldige resultaten behaald op de European Championships Kickboxing / K1 georganiseerd door de World Kickboxing Organisation in Barnsley (Engeland).

- advertentie -

In de categorie K1 full contact moest de 15 jarige Sven Beertema het in de finale opnemen tegen de Engelsman Finley Wardell. Een harde en ervaren vechter met maar liefst 14 titels op zak. Een gelijk opgaande partij werd helaas beëindigd door de Engelsman met een harde lichaamstrap waardoor de Pekelder het voortijdig moest opgeven, maar toch een welverdiende zilveren medaille behaalde in deze categorie.

In een andere categorie K1 light contact wist Sven Beertema zich eveneens te plaatsen voor de finale en vocht tegen de Fransman Loris Crepin. In deze finalepartij wist de Pekelder alle ronden overtuigend te domineren en werd uitgeroepen tot winnaar en daarmee Europees Kampioen K1 light contact.

Voorafgaand aan deze kampioenschappen heeft Sven Beertema dagelijks keihard getraind bij Kickboxing Groningen, Dave Jonkers Gym in Zuidlaren en Budocentrum Chikara in Winschoten. Een heel trainingsprogramma met niet alleen Kickboksen, maar ook conditie-, coördinatie en sportspecifieke krachttraining, gezonde voeding en voldoende rust stonden op het programma. Alles met maar één doel om te kunnen pieken op deze kampioenschappen en dat is wederom gelukt!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button