Algemeen

Zorgboerderij Vossenburght zet werkzaamheden per direct stop van werkneemster

- advertentie -

Winschoten – Zorgboerderij en Lunchroom Vossenburght aan het Noordereinde in Winschoten meldt dat ze naar aanleiding van de uitzending van Undercover in Nederland per direct de werkzaamheden van een medewerkster stop te hebben gezet.

- advertentie -

“Wij zijn net zo geschrokken als iedereen. Het klopt dat een van de medewerksters van de zorgboerderij te Wedde werkzaam bij ons was.” schrijven ze in een verklaring op hun Facebookpagina. “Na het zien van de verschrikkelijke beelden afgelopen zondag zijn haar werkzaamheden per direct stop gezet. Wij waren NIET op de hoogte van deze acties en daarom ook zeer geschokt.” laten ze weten.

Zorgboederij “Vossenburght”
Zorgboerderij “Vossenburght” ligt in een gebied vol rust en ruimte. In december 2005 zijn ze gestart met het begeleiden van mensen met een verstandelijke en/of een psychiatrische beperking op het bedrijf. Er werken gemiddeld 20-25 medewerkers. Hierbij wordt gestreefd naar een diervriendelijke omgang en verzorging van de dieren op het bedrijf.

Programma
Zondagavond was bij SBS6 het eerste deel van de tweeluik over het onderzoek naar de misstanden bij de voormalige zorgboerderij Aurora Borealis in Wedde te zien. Alberto Stegeman toonde in zijn programma schokkende beelden van de mishandelingen en vernederingen die de bewoners van de zorgboerderij jarenlang moesten ondergaan.

Stegeman maakte, samen met een medewerkster die zich voordeed als stagiaire, een reportage over de misstanden. Hij was halverwege vorig jaar door twee oud-medewerkers van de zorgboerderij benaderd.

Verdachten
De beelden werden doorgespeeld aan politie en justitie, met het gevolg dat de twee hoofdverdachten: Michel K en zijn schoonvader Paul W, medio december, samen met vier andere medewerkers, werden aangehouden. Aurora Borealis moest alle zorg stoppen en de cliënten verhuisden naar andere instellingen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button