Weerbericht

Weekendweer: rustig en vrij aangenaam

- advertentie -

Landelijk – Dit weekend staat in het teken van rustig lenteweer. Er zijn afwisselend zonnige momenten en wolken en daarbij komen we in zachtere lucht terecht. Dat betekent vrij aangename temperaturen, zeker als je dat vergelijkt met afgelopen week. Alle details lees je in dit bericht!

- advertentie -

Voorafgaand aan het weekend hebben we nog met bewolking en wat regen te maken. Later op vrijdag wordt het wel droger en draait de wind naar een noordoostelijke richting.

Zaterdag eerst nog wolken
Op de eerste dag van het weekend is het weerbeeld behoorlijk aangenaam, zeker als je het vergelijkt met de voorgaande dagen. ’s Ochtends hebben we nog wel met bewolking te maken en ook mist is dan lokaal niet uitgesloten. Daarna is de meeste zonneschijn weggelegd voor de kustgebieden en daar blijft het dan ook helemaal droog. Boven land komen later flink wat stapelwolken tot ontwikkeling en daaruit ontstaan verspreid een paar lichte buien. Toch zullen veel plaatsen het droog houden.

De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 14 graden op de stranden tot 17 graden in het zuiden en zuidwesten. Dat zijn hele normale waarden voor de laatste dagen van april. De wind waait uit veranderlijke tot noordelijke richtingen en is meest zwak van kracht, rond 2 Bft. In de zon en uit de wind zal het gewoon heel aangenaam zijn.

Zondag nog iets zachter
Zondag verloopt in het hele land overwegend droog. We zien een afwisseling van zon en stapelwolken, al kan het in de kustgebieden ook van tijd tot tijd vrij zonnig zijn. Het wordt nog een graadje warmer dan zaterdag met een graad of 14 aan zee, zo’n 16 graden in het midden en oosten van ons land tot misschien wel ergens 19 graden in het uiterste zuiden. De wind gaat uit het noordoosten tot oosten waaien en wordt later in de middag in het noordelijk kustgebied soms matig, kracht 3 tot 4. Elders staat maar weinig wind en daardoor voelt het best aangenaam buiten.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button