Algemeen

Dodenherdenking in Scheemda met als thema: “Leven met oorlog”

- advertentie -

Scheemda – Het jaarthema van de Nationale 4 mei herdenking 2023 is “Leven met oorlog” en vraagt aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving.

- advertentie -

“Met vluchtelingen uit de Oekraïne in de voormalige Rabobank te Scheemda heeft het verschrikkelijke oorlogsgeweld tussen Rusland en de Oekraïne duidelijk zelfs impact op de plaatselijke bevolking.” aldus de organisatie 4 mei Comité Scheemda.

“Door bijvoorbeeld het leveren van wapens aan de Oekraïne zijn wij als Nederlanders betrokken bij de huidige oorlog tussen Rusland en de Oekraïne. Derhalve betuigen wij in Scheemda ons medeleven aan gevluchte Oekraïners aan het begin van deze 4 mei herdenking.” schrijft de organisatie.

De herdenking in Scheemda begon om 19.00 uur in de middeleeuwse kerk van Scheemda met een welkomstwoord van de voorzitter van het 4 mei Comité Scheemda, de heer H.R. van der Wal. Vervolgens werd er een gedicht uitgesproken door een van de vluchtelingen die tijdelijk wonen in het pand van voorheen
de Rabobank in het dorp Scheemda. Een gedicht in de eigen taal van deze vluchtelinge.

Simon Naaijer (CDA), jongste gemeenteraadslid, gaf vervolgens de officiële 4 mei herdenkingstoespraak namens de gemeente Oldambt. Daarna was er een muzikaal intermezzo van het kamerkoor ARTI VOCALI uit Midwolda/Winschoten. Leonie Meijer en Thijs Timmermans lazen in de kerk een gedicht voor namens CBS Annewieke en Jane Regeer deed dit namens OBS Futura.

Leerlingen van CBS Annewieke en OBS Futura lazen een eigen gemaakt gedicht voor.

- advertentie -

Na het programma in de kerk werd er naar het monument gelopen en werden kransen gelegd.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button