Algemeen

Midwolda herdenkt slachtoffers tijdens dodenherdenking

- advertentie -

Midwolda – Het Oranje Comité had voor 4 mei in Midwolda de herdenking van de slachtoffers van oorlog en geweld, dit jaar gekoppeld aan het thema ‘Leven met oorlog’

- advertentie -

Bram van der Woug en Emma Mulder lazen in de kerk een gedicht voor namens OBS De Noordkaap en Emma Bos, Tess Froma en Leonie Kuiper deden dit namens CBS De Lichtboei. Daarna werd er een kort verhaal voorgelezen door Bertje van Delden.

Haar moeder, Riekje van Delden – Prak woonde in Midwolda en was in de oorlog een tiener. Riekje heeft haar herinneringen in 24 verhalen opgetekend, omdat ze vond dat dat nodig was. Om ook bijvoorbeeld haar Joodse vrienden die de oorlog niet overleefden, een eerbetoon te geven, laten weten dat ze hebben bestaan. De circa 150 aanwezigen, luisterden aandachtig.

Gezamenlijk werd het Wilhelmus gezongen, begeleid op het orgel door Ludolf Heikens. Iedereen werd vervolgens uitgenodigd naar het monument te lopen. Bij het verlaten van de kerk, deelde het Oranje Comité een bloem uit. Na de last post, geblazen door trompettist Rens Riechelman, volgden de twee minuten stilte.

Aansluitend werden er door de leerlingen die de gedichten voordroegen, kransen gelegd bij het monument, waarna de aanwezigen een bloem bij het monument of de 4 oorlogsgraven konden neerleggen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button