Cultuur

Podium Techniekdag 20 mei in Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op 20 mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdag. Op deze dag openen tal van theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties door het hele land hun deuren om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer geven we de podiumtechniek een plek in de spotlights.

- advertentie -

Veel mensen hebben tijdens de coronaperiode om zich heen gekeken en de vleugels uitgeslagen om te gaan werken in een andere branche. Met de Podiumtechniekdag willen deelnemende theater, evenementenlocaties, technische bedrijven en gezelschappen mensen werkzaam in de technische branche laten zien dat de technische sector ook volop leeft in onze wereld. Om een voorbeeld te noemen: belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit.

Heeft de techniek op en rond het podium altijd al jouw interesse gehad? En lijkt het je leuk om met video, geluid, of licht te werken? Kom dan naar de podiumtechniekdag. Met deze slogan wil de VPT toekomstige werknemers naar bedrijven/theaters/evenementen/poppodia trekken om in het hele land backstage te kunnen kijken en met podiumtechnici in gesprek te gaan.

Landelijk evenement
De Podiumtechniekdag is een landelijk evenement, waarbij zich al tientallen theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven hebben aangesloten en op 20 mei hun deuren openen.

Op www.podiumtechniekdag.nl is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende theaters en bedrijven en deze zijn ook terug te vinden in onze interactieve kaart. Ook Cultuurhuis De Klinker neemt, als leerwerkbedrijf, deel aan de Podium Techniekdag

Dus ben je geïnteresseerd om een kijkje achter de schermen te nemen en wil je ervaren hoe het is om met video, licht, of geluid aan de slag te gaan? Bezoek dan Cultuurhuis De Klinker op zaterdag 20 mei.

- advertentie -

Op zaterdag 20 mei in Cultuurhuis De Klinker van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie & tickets: indeklinker.nl/podiumtechniekdag

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button